(foto) Festivalul Medieval – Raiul copiilor și amatorilor de bătălii istorice

collage
Foto: A doua zi a Festivalului Medieval

Festivalul Medieval continuă. Programul vast al festivalului ți-a pregătit numeroase activități, iar scena din nou va fi inundată de culori și muzică medievală.

Ziua a doua a festivalului a adunat un număr mare de oaspeți și amatori ai culturii medievale. Vizitatorii evenimentului s-au delectat cu turniruri cavalerești, lupte medievale, fashion walk în stil medieval, prezentări teatrale și bucate gustoase. Totuși, mai sunt și alte motive de ce trebuie să mergi în această duminică la Vatra.

Câteva sute de persoane au savurat din atmosfera festivalului. Evenimentul s-a dovedit a fi perfect pentru copii, care zburdau fericiți cu scuturile și săbiile în mână, și în coifuri. Teatrul de dans A L’Entrada, venit din Ucraina, a prezentat un spectacol dansant cu personaje și subiecte medievale.

 

Au avut loc turnirurile cavalerești, unde cei mai curajoși bărbați s-au întrecut în exerciții de forță, lovind, uneori nemilos, unii în alții. Cel mai așteptat moment al serii a fost reconstituirea bătăliei de la Podul Înalt, aceasta fiind gândită minuțios. Cele circa șapte minute de bătălie au întruchipat curajul basarabenilor de a-și apăra țara pe timpurile lui Ștefan cel Mare. „Deși mă așteptam la mai multe, a fost o experiență neobișnuită”, spune Ana-Maria Bivol, o vizitatoare a evenimentului. „Probabil, este un eveniment ideal pentru copii, întrucât își lasă grijile jocurilor de calculator acasă, iar aici se avântă în jocuri mature, purtând diverse elemente medievale și fiind fericiți de ceea ce fac”.

 

După reconstituirea bătăliei, au urmat bătăliile cavalerești în masă. Deși păreau agresive, izbiturile armelor medievale de scuturi sunând pe alocuri îngrozitor, s-a observat că participanții primeau plăcere de pe urma acestor ocupații, demonstrând forțele sale. De asemenea, fetele de la universitatea „Ion Creangă” au prezentat cum trebuie să arate ținutele medievale în viziunea lor, acestea fiind în culori pastelate și create cu gust. Vizitatorii au putut face poze lângă personajele sale preferate.

 

Evenimentul continuă și astăzi. Citește cu atenție programul pentru cea de-a treia zi a festivalului. Astăzi, pe lângă reconstituirea bătăliei și turnirurile cavalerești, vei avea parte și de un concert inedit din partea trupei Harmasar, care promovează cultura medievală și arta strămoșească prin intermediul muzicii sale.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente