Motivele pentru care oamenii aplaudă la aterizarea avionului în care zboară

stop-clapping-when-the-plane-lands-an-open-letter
Foto: Aplauze la aterizarea avionului PC: thrillist.com

De obicei, călătorii profită de vacanțele lor și, conștient sau inconștient, parcurg o serie de tradiții bizare, cum ar fi pozele drăgăstoase, clișeice, poartă hainele naționale ale țării unde se află sau consumă bucatele pe care le au și acasă.

Probabil, cea mai ciudată tradiție este să aplauzi în avion atunci când acesta aterizează. Pe mai multe forumuri, inclusiv pe reddit, acest gest este văzut de către majoritatea drept unul neplăcut și stupid.

Tatyana Volkova, un psiholog care consiliază persoanele cărora le e frică să zboare spune că: „Tehnic, piloții nu aud aplauzele pasagerilor, aceștia pot afla doar de la însoțitoarele de zbor ce s-a întâmplat. Astfel, persoanele care aplaudă, aplaudă mai mult pentru sine decât pentru altcineva”, informează Dailymail.

Tatyana a mai spus că aplauzele apar mai des la persoanele care zboară foarte rar și nu sunt obișnuite cu zborurile.

Potrivit Quora.com, deși acestea nu sunt un element comuni al tuturor națiunilor, aplauzele în avion înseamnă mai multe:

# sosirea la o destinație extrem de dorită, adică aplauzele ar însemna aprecierea locului de distracție pentru tine;

# că ai ajuns sănătos și întreg la destinație, în pofida faptului că în timpul zborului ai suferit de ceva, iar aplauzele ar însemna un salut de apreciere pentru echipajul ce a lucrat;

# din punct de vedere istoric, aceasta ar putea fi o tradiție timpurie încă din vremurile când avioanele abia au apărut și era ceva inovativ pentru oamenii care mergeau cu aceste dispozitive aeriene și de aia ei aplaudau succesele acestora;

 

PC: cntraveler.com
PC: cntraveler.com

# oamenii aplaudă pentru că ei șed într-un tub metalic gigantic, care cântărește cât 75 de elefanți, care poate să se ridice la o distanță de 11 mii de metri de Pământ și poate să se mențină în aer până la 20 de ore. De asemenea, oamenii stau în el foarte comod, privesc un film, iau cina și dorm. De ce nu ar trebui ei să aplaude?

# uneori, după zonele de turbulență sau după o furtună mai grea, oamenii aplaudă că au ieșit vii și nevătămați în urma acestora.

Potrivit unor stereotipuri, anume moldovenii aplaudă la aterizarea avioanelor sau, cel puțin, s-au întâlnit cu un asemenea fenomen. Totuși, în unele state din SUA, în Filipine, Puerto Rico și alte regiuni din lume se poate observa aceeași tradiție.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente