Canicula: Autoritățile au instalat puncte de reabilitare în mai multe orașe din țară

15004612_big1436255428
Foto: PC: dse.md

Din cauza temperaturii înalte, în patru orașe din țară – Chișinău, Bălți, Cahul și Comrat, vor fi instalate puncte de reabilitare pentru cetățenii care se află în stradă în orele cu temperaturi ridicate.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în această săptămână temperatura maximă a aerului va ajunge până la 38 de grade Celsius. Mai multe detalii despre prognoza meteo vezi aici.

Astfel, în orașul Bălți, Chișinău, Cahul și Comrat vor fi amplasate corturi de prim ajutor pentru cetățeni. În capitală, acestea vor funcționa în cele cinci sectoare: sectorul Botanica pe bulevardul Dacia, în apropierea centrului comercial „1000 de Mărunțișuri”; sectorul Centru în apropiere de Gara Auto Centru; sectorul  Rîșcani la centrul comercial „Pancom”; sectorul Buiucani – str. Calea Ieșilor, 1 și sectorul Ciocana pe bulevardul Mircea cel Bătrân, în apropiere de piață.

Punctele de reabilitare vor funcționa pe parcursul zilelor cu temperaturi ridicate, în intervalul orelor 12.00-18.00. Oamenii se pot adresa pentru a bea apă și a se proteja de soare. În caz de necesitate, salvatorii vor acorda primul ajutor calificat.

Angelina Mașcauțan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente