Atenție! Cod portocaliu de caniculă în toată țara

0,,16990872_303,00
Foto: PC: dw.com

După o perioadă de instabilitate atmosferică, temperaturi mai scăzute și precipitații, meteorologii au emis o atenţionare de cod portocaliu de caniculă în toată țara. Începând de astăzi, 7 iulie, sunt anunțate maxime termice de până la +35 de grade Celsius.

Potrivit prognozelor meteorologice, în următoarele zile, valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în toată ţara. Astfel, pe parcursul săptămânii, în timpul nopţii sunt prognozate temperaturi  între +17 şi +22 de grade Celsius, iar temperatura medie ziua va oscila între +29 şi +36 de grade. Joi, 9 iulie, în sudul ţării temperatura aerului va urca până la +37 de grade Celsius. Pentru sfârşitul săptămânii, în zilele de sâmbătă şi duminică, se prognozează ploi cu descărcări electrice pe întreg teritoriul ţării.

 

PC: meteo.md

În zilele de caniculă, soarele este mult mai periculos, iar aerul este aproape sufocant. Toată lumea trebuie să ia măsuri de precauție pentru a evita diverse afecțiuni. Şeful adjunct al Direcţiei sănătate, Constantin Rîmiş, a declarat luni, 6 iulie, la şedinţa operativă de la Primărie, că pe timp de caniculă, oamenii trebuie să evite expunerile prelungite la soare, să consume mai multă apă şi să stea la umbră.

Totodată, pentru ca sănătatea dumneavoastră să se mențină la parametrii optimi, trebuie să țineți cont de următoarele recomandări:

#1. Evitați ieșirile și activitatea fizica în intervalul orar 11-18.

#2. Consumați zilnic minim doi litri de lichide.

#3. Evitați consumul de alcool și cafea, deoarece acestea favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

#4. Consumați alimente cu conținut redus de grăsimi, în special de origine animală.

#5. Evitați expunerile la soare și folosiți mijloace de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subțire din țesături naturale în culori deschise).

#6. Practicați activitățile sportive dimineața sau seara, astfel veți crește rezistența organismului la canicula de peste zi.

#7. Faceți dușuri frecvente cu apă la temperatura moderată a corpului.

Angelina Mașcauțan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente