Lupu: Fiecare al treilea primar din Moldova face parte din echipa PDM

lupu
Foto: Lupu la vot PC: Facebook/ Partidul Democrat

Rezultatele alegerilor locale demonstrează că Partidul Democrat din Moldova (PDM) a devenit principala forţă pro-europeană din Republica Moldova, a declarat Președintele PDM, Marian Lupu, în cadrul unui briefing de totalizare al alegerilor locale.

„Din toate localitățile țării, PDM se află la conducerea localităților în 287 de primării. Nici un alt partid nu a mai reușit o astfel de performanță și în mod evident acest rezultat deopotrivă ne onorează, dar, în același timp, ne și responsabilizează. Vreau, pentru comparație, să vă aduc la cunoștința Dvs. că în urma ambelor tururi de scrutin în anul 2011, PDM a ieșit cu 219 primari. Iată că de această dată sunt 287. În acest context, înregistrăm o creștere de peste 30 la sută. Ca să avem o imagine și mai clară despre ce reprezintă acest rezultat, de aici încolo pentru următorii patru ani de zile, fiecare al treilea primar din Republica Moldova este membru al echipei PDM”, a explicat președintele PDM.

Lupu a mai declarat că majoritatea primarilor democrați care au fost în funcție până în prezent și-au păstrat mandatele, iar asta demonstrează că Partidul Democrat „a convins, nu prin cuvinte, a convins prin fapte, prin realizări, prin lucruri bune făcute deja pentru oameni”.

De asemenea, el a mai spus că PD este singurul partid din Moldova care a reușit să-și majoreze scorul electoral, având o creștere de peste 30% la nivelul alegerii primarilor din țara noastră, creștere de 22% la nivelul aleșilor locali și de 18% scor obținut la nivelul aleșilor la nivel raional. Astfel, rezultatul general pe țară al PD în aceste alegeri locale reprezintă circa 23 la sută creștere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente