Vara a început, iar destinațiile exotice ne ademenesc tot mai mult. Facem la repezeală bagajul și plecăm unde privesc ochii sau unde ne permite buzunarul. Totuși, fără să știm, facem o multitudine de greșeli atunci când suntem în vacanță.

Sau nu ne documentăm suficient, sau strângem valiza în grabă, sau uităm lucruri utile acasă, ghiduri-turistice ne prezintă cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când plecăm într-o călătorie.

#1. Luăm cu noi actele de identitate peste tot, fără a face copii

Dacă nu ţi se spune clar că trebuie să ai actele de identitate în original tot timpul la tine în ţara pe care o vizitezi, atunci cel mai bine ar fi să porţi cu tine doar copiile. În acest caz te poţi legitima, dar nu se întâmplă nimic grav dacă pierzi copiile sau dacă îţi este furată geanta în care le-ai pus.

#2. Ne informăm prea puţin despre destinaţia aleasă

Înainte să-ţi alegi destinaţia de vacanţă, trebuie să citeşti cât mai mult, cu siguranţă nu vrei să ajungi într-o zonă de conflicte civile sau să afli că există o mulţime de reguli pentru turişti într-o regiune anume, când deja ai încălcat câteva dintre ele. Nu vei face altceva decât să-ţi creezi singur o mulţime de probleme, dacă nu te informezi corespunzător în prealabil.

#3. Nu ne facem temele de vacanţă

Din aceeaşi categorie cu punctul anterior, ne propunem să fim spontani şi să nu ne pregătim traseele şi activităţile zilnice la faţa locului, numai pentru a descoperi ulterior că am trecut pe lângă unele dintre cele mai frumoase atracţii turistice fără să ştim. Cu o hartă sau o aplicaţie GPS la îndemână poţi face minuni.

#4. Avem prea puţină grijă de noi

Asigurarea de călătorie şi o mică farmacie portabilă sunt obligatorii în orice colţ al lumii ajungi. Cu gândul la distracţia de vacanţă, avem tendinţa să neglijăm aceste aspecte, numai pentru a afla ulterior că nu putem primi niciun fel de îngrijire medicală sau că nici măcar nu putem cumpăra un analgezic din farmacie.

#5. Mâncăm şi bem orice şi oriunde

Aşa cum priveşti cu atenţie localurile în care alegi să mănânci şi să bei ceva în ţara noastră, aşa trebuie să faci şi în străinătate. Alege cu atenţie, citeşte review-uri online şi află cât mai multe despre posibilităţile pe care le ai în apropiere.