Reforma ce limitează puterile NSA a fost respinsă de către SUA

nsa
Foto: PC: itpro.co.uk

Senatul Congresului SUA a respins sâmbătă un proiect de reformă ce viza limitarea capacității Agenției de Securitate Națională (NSA) de a colecta date în Statele Unite ale Americii, proiect susținut de către președintele Barack Obama.

Camera Reprezentanților votase reforma pe 13 mai, un răspuns la scandalul suscitat de dezvăluirile lui Edward Snowden în urmă cu aproape doi ani. Democrații și republicanii au votat în același sens, în scopul de a limita puterile NSA, care colectează datele a milioane de americani, care n-au nici o legătură cu terorismul, informează Moldpres cu referire la AFP.

Senatul n-a reușit să voteze această reformă sâmbătă. Mai erau necesare trei voturi pentru a întruni numărul necesar, 60, pentru aprobarea reformei.

Senatorii au început imediat să dezbată o prelungire cu două luni care permite reautorizarea colectării de date telefonice și alte dispoziții din „Patriot Act”, care vor expira la 1 iunie, dacă până atunci Congresul nu va acționa. Senatul însă n-a reușit să voteze nici această dispoziție, din cauza numărului insuficient de voturi, necesare fiind 60.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente