Util: Aplicația care îți permite să ștergi mesajele deja trimise

text-message
Foto: PC: syne.com

Când trimiți un mesaj pe care regreți că l-ai expediat fie imediat, fie după câteva momente de gândire, ai vrea să ai la dispoziție o opțiune de tip „unsend”, ca mesajul deja trimis să dispară, cumva, atât din telefonul tău, cât, mai ales, din cel al destinatarului.

Opțiunea există sub forma unei aplicații de telefon mobil, disponibilă pentru iOS și Android, scrie TOTB.

Aplicaţia este dezvoltată de firma Raketu, specializată în securitatea comunicaţiilor şi se numeşte RakEM; ea permite utilizatorilor să şteargă mesajele regretate atât de pe dispozitivul lor, cât şi de pe dispozitivul persoanei căreia i-a fost trimis mesajul. Tehnologia folosită pentru această aplicaţie nu se bazează pe comunicarea prin servere, ci pe conexiunea directă între dispozitive, ceea ce elimină posibilitatea stocării datelor; tehnologia elimină şi riscul accesării neautorizate a datelor de către persoane care ar dori să citească mesaje ce nu le-au fost destinate.

„Oamenii vor să fie siguri de securitatea comunicării lor, de faptul că este privată şi protejată şi că, dacă au îndoieli în privinţa unui mesaj expediat, se pot răzgândi şi îl pot şterge cu încrederea că, într-adevăr, va fi şters complet”, explică Greg Parker, CEO al Raketu. Şi RakEM exact asta face, susţine compania. Pe lângă serviciul de mesagerie cu această particularitate, aplicaţia mai oferă şi servicii de sharing (fişiere, fotografii), mesagerie vocală, localizare şi controlul conţinutului şters. Aplicaţia este disponibilă, gratuit, pentru iOS şi Android. Este disponibilă în toate limbile şi folosită, deja, în peste 150 de ţări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente