(foto) Aplicația care te ajută să „Dai o palmă” demnitarilor

dai dai
Foto: Pagina „Dă-i o palmă”

„Dă-i o palmă” este un nou proiect lansat de un tânăr moldovean care ar dori într-un mod inovativ să-și manifeste nemulțumirea față de problemele politice din țară și cele personale inclusiv.

Fiecare persoană poate să intre pe pagina Dă-i o palmă și fără vreo înregistrare preventivă are ocazia să facă două lucruri: a da o palmă sau să aprecieze. În cazul în care alege prima opțiune, pe ecran apare o mână care lovește un anumit persoanaj, gestul fiind însoțit de un sunet specific. Au fost create și câteva efecte și anume: după un anumit număr de palme victimelor le sare un dinte, iar mai apoi chiar și proteza dentară.

De asemenea sub fiecare fotografie apare o inscripție după ce personajul a fost pălmuit, astfel:
#1. Dorin Chirtoacă- Îs Jinovat
#2. Vladimir Plahotniuc- Da-ți ceva de furat, cât vă lasă inima
#3. Marian Lupu- Am să te mânânc
#4. Vlad Filat- Gata, mă lepăd de PLDM

 

Vladimir Plahotniuc este supranumit pe acest site „Le Papushar”
Vladimir Plahotniuc este supranumit pe acest site „Le Papushar”

Victima cu cea mai multe palme în cont este Vlad Plahotniuc, cu 160.020 palme, la care au participat 1601 de persoane. Însă dacă ar fi să comparăm cu Vlad Filat care are 375.367 palme, aici au participat aproape de doua ori mai multe persoane, respectiv 2.081 utilizatori. Ceea ce este straniu, deoarece aceste personaje au și cele mai multe aprecieri,

Cele mai puține palme a primit recentul adăugat Marian Lupu, care are 1838 palme.

 

Marian Lupu pe Dă-i o palmă
Marian Lupu pe Dă-i o palmă

Atunci când e bine nouă ne place, atunci când e rău noi credem că totul va reveni la normal, însă administratorul paginii web menționează că mesajul pe care ar trebui să-l sesizeze fiecare vizitator este că „Noi moldovenii am putea să ne facem singuri „curat în casă”, că am putea să ne apărăm interesele, să ne cunoaștem și să cerem să fie respectate drepturile, să spunem lucrurilor verde-n față fără să ne fie frică”. Astfel  Dă-i o palmă este locul potrivit pentru toate acestea. 

Ideea pare a fi una neașteptată pentru că atunci când suntem furioși dorim să ne descărcăm energia negativă pe ceva sau cineva, iar pagina Dă-i o palmă poate fi privită ca o alternativă eficientă în acest domeniu. Nu degeaba în oficiile din occident există o sală de box unde fiecare angajat poate să vină în pauza de masă pentru a-și degaja emoțiile negative.

După ce criterii sunt alese personajele care sunt expuse pe pagină?

„Victimele” sau personalitățile au fost selectate și adăugate de către utilizatori. De asemenea, ei au posibilitatea să adauge persoane care după părerea lor se învinovățesc cu ceva și merită o palmă, ceea ce au și făcut-o. Mirați am fost însă că majoritatea celor adăugați sunt politicieni. Ne așteptam să vedem mai mulți polițiști, soacre, foști prieteni sau prietene. Poate fi sesizat faptul că populația la moment într-adevăr e preocupată mai mult de situația politica din țara.

Care este personalitatea pe care personal ai apreciat-o și pălmuit-o? 

Eu i-am dat și palme și tot pe el l-am și apreciat. Și ghiciți cine e? Corect – Dorin Chirtoaca. Dar de ce? Fiindcă e vinovat.

 

Pagina de Facebook „Dă-i o palmă”
Pagina de Facebook „Dă-i o palmă”

Intră pe pagina Dă-i o palmă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente