Joi, 12 februarie, va avea loc Ședința Parlamentului de învestire a Guvernului

10394082_869657093056819_2579763007872466616_n
Foto: PC: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

Biroul permanent al Parlamentului a decis să convoace legislativul în şedinţa de învestire a Guvernului joi, 12 februarie. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a comunicat că decizia a fost luată după ce premierul desemnat, Iurie Leancă, a venit cu demersul să fie amânată şedinţa pentru a definitiva programul de guvernare, transmite IPN.

Deşi a fost amânată ziua de convocare a şedinţei, de marţi pe joi, premierul desemnat se încadrează în termenul de 15 zile pe care îl are pentru pregătirea programului de guvernare şi anunţarea componenţei Cabinetului de miniştri. Decretul prezidenţial de desemnare a candidatului la funcţia de premier a fost semnat pe 28 ianuarie.

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor, a declarat că amânarea şedinţei este încă o dovadă că partidele nu se pot înţelege cum să guverneze şi a reiterat că unica soluţie pentru depăşirea situaţiei create este organizarea alegerilor anticipate.

Deputatul Valeriu Munteanu, reprezentantul fracţiunii Partidului Liberal în Biroul permanent, a spus că liberalii vor susţine doar un guvern din care vor face parte şi că PL insistă pe crearea unei coaliţii din 3 partide pro-europene.

Premierul desemnat, Iurie Leancă, are până acum susţinerea a 2 partide – Partidul Liberal Democrat şi Partidul Democrat, care împreună deţin 42 de mandate. Poziţia de până acum a comuniştilor este că nu vor susţine un guvern condus de Iurie Leancă, ci doar de o persoană apolitică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente