O tânără din Moldova îi învață pe români limba coreeană

Main
Foto: PC: Ziaruldeiasi.ro

O tânără în vârstă de 23 de ani, originară din Republica Moldova, predă limba coreeană românilor din Iași.

Maricica Buga are 23 de ani și este studentă la Universitatea „Al.I. Cuza”. A învăţat coreeana dintr-o curiozitate, iar acum a ajuns să o predea şi altora, scrie Ziaruldeiasi.ro.

Cred că motivul principal pentru care se înscriu să înveţe coreeana este faptul că sunt pasionaţi de filme şi muzica din această ţară. Am şi câţiva cursanţi care au venit din curiozitate, dar şi elevi trimişi de către părinţi. Coreea are o istorie foarte interesantă. În ultimii 50 de ani a ajuns dintr-o ţară extrem de săracă la o ţară care se află în top 10 al celor mai dezvoltate din lume. A arătat progres într-un timp record şi foarte mulţi investitori sunt din Coreea. Probabil, părinţii se gândesc că este bine ca copiii lor să cunoască această limbă pentru viitor“, spune Ma­ricica Buga, profesoara de coreeană de la Asociaţia „Gisu“ din Iaşi.

 

PC: Ziaruldeiasi.ro
PC: Ziaruldeiasi.ro

Cursurile costă 50 de lei (n.r. românești, echivalentul la 230 lei moldovenești) pe lună şi sunt organizate în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Limbă Coreeană „Se Jong” din Chişinău. Deşi, la prima vedere, pare o limbă imposibilă, extrem de grea şi fonetic, şi în ceea ce priveşte scrierea, profesoara spune că aparenţele înşală şi că elevii şi studenţii ei prind foarte repede. „Se descurcă foarte bine, deşi este o limbă complicată. Dacă continuăm aşa, vom ajunge la rezultate foarte bune. Gra­matica coreeană, în comparaţie cu gramatica limbii române, este foarte uşoară, am rămas şi eu surprinsă când am des­coperit la început. Pronunţia şi vocabularul sunt grele, există litere care la noi nu sunt în alfabet“, a adăugat Maricica.

La finalul acestor cursuri, tinerii vor da un examen şi vor primi o diplomă de la Centrul de Cultură şi Limbă Coreeană „Se Jong“ din Chişinău, de care aparţine asociaţia ieşeană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente