Cele mai populare știri de pe #diez din weekend-ul: 6 – 7 septembrie

IMG_0588
Foto: Love is

Weekend-ul a fost încărcat cu multe evenimente, atât sportive, politice, dar și culturale. Întreaga gamă ați putut-o urmări pe #diez.

#1. Explozie de culori în centrul Chișinăului 

La 5 septembrie, la orele 17:00 a fost dat startul celui mai pestrițat eveniment al acestei toamne: Festivalul Culorilor. Sute de oameni s-au adunat pentru a arunca cu drag și avânt pulbere colorată, pentru a se distra pe cinste și pentru a aduna amintiri frumoase.

#2. Solistul formației Alternosfera, Marcel Bostan, s-a însurat pentru a doua oară 

La 5 septembrie 2014, la Chateau Vartely, Marcel Bostan, a spus din nou nu burlăciei, și da, soției sale, Ecaterina Grigoriță.

#3. Un experiment social care prinde aripi în lume: „Sărută-mă, sunt…” 

Inițial, un grup de tineri din Irlanda au încercat experimentul social: „Sărută-mă, sunt irlandez”, care s-a bucurat de o mare popularitate pe YouTube, mai ales că protagoniștii chiar au fost sărutați.

#4. Topul localurilor din Chișinău unde puteți găsi bere ieftină 

Se apropie cel mai mare festival al berii, Octoberfest și știind că de obicei prețurile la bere în acea perioadă e cam mare, am încercat să găsim câteva localuri cu prețuri rezonabile la bere dar și cu o atmosferă frumoasă. Voi ce credeți despre ele?

#5. Doi tineri din Moldova au o afacere de milioane cu bomboanele Bucuria în Bucureşti 

Bomboanele Bucuria, o adevărată „carte de vizită“ a Republicii Moldova, au ajuns şi în Bucureşti în câteva magazine situate în staţiile de metrou, fiind distribuite de firma Tuta Prima Invest, înfiinţată în a doua parte a anului 2012 şi deţinută de Victor Taşca, 27 de ani, şi Sergiu Tuhari, 26 de ani.

#6. Cele mai așteptate seriale ale toamnei (partea I) 

Toamna aceasta recolta de seriale noi va fi bogată și se anunță un sezon exploziv. Seriale noi care vor debuta în toamna aceasta și câteva din serialele vechi care revin:

#7. Comunitatea Python Moldova: Despre școală și femeia-programator 

Sâmbătă, în jurul orei 17:00, a avut loc un meet-up între băieții și fetele programatori în Python pentru a discuta despre experiențele obținute în acest limbaj de programare, precum și cum ar arăta viitorul acestuia.

#8. Ce crede lumea despre noua pictură murală „Fluturi ai libertății” 

La 6 septembrie, a avut loc inaugurarea picturii murale „Fluturi ai libertății”, realizată de un grup de artiști polonezi în cadrul unui parteneriat dintre Moldova, Polonia și România.

#9. Primul Raliu internațional de automobile retro s-a desfășurat la Chișinău 

Agenţia Turismului a organizat un eveniment important pentru amatorii de automobile: prima ediţie a Raliului internaţional de automobile retro. Marele motiv al organizării acestuia a fost marcarea împlinirii celor 55 de ani ai turismului moldovenesc.

#10. Cele mai stranii obiceiuri la masă din lume: „Hai davai!” sau șapte ani fără sex 

Indiferent câte monumente istorice vei vizita într-o călătorie, sau câte opere de artă te vor lăsa fără replică, nu poți cunoaște un popor și cultura acestuia până nu stai la aceeași masă cu reprezentanții acestuia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente