Fântâna Cadânei va fi restaurată cu sprijinul comunității

proiect
Foto: Schițele proiectului de renovare, PC: Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova

Proiectul de restaurare al Fântânei Cadânei din satul Lipnic, raionul Ocnița, se bucură de un succes enorm, astăzi, pe platforma Indiegogo fiind adunată suma necesară renovării monumentului de categorie istorică.

Au mai rămas 6 zile până la încheierea timpului donațiilor, însă suma destinată proiectului puțin câte puțin, mai crește. Acum, însă, figurează o cifră de peste 4 mii de dolari, mai mult decât scopul propus inițial.

În blogul său, Vlada Ciobanu, o membră a grupului tinerilor cu inițiativa de a renova monumentul istoric, a expus: „Am mai scris despre cum sunt bani în țară. Pe lângă asta, există oameni care vor să doneze bani. Mai este și o diasporă activă și cu dor de casă, care vrea să contribuie la mici schimbări. Astăzi s-au adunat peste 4.000 de dolari pentru renovarea Fântânei Cadâne.”

Amintim că Ministerul Culturii va contribui cu o sumă de 17 mii de lei la restaurarea monumentului de categorie națională. Pentru a oferi donații, sunteți invitați să accesați acest link, și, de asemenea, să susțineți proiectul de renovare pe pagina acestuia de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente