Senator român: România va continua să sprijine Moldova cu proiecte concrete și viabile

IMG_4954
Foto: Mircea Geoană la întâlnire cu Iurie Leancă, PC: gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit astăzi cu senatorul român, Înaltul Reprezentant al Guvernului României pentru Proiecte Economice, Strategice și Diplomație Publică, Mircea Geoană.

Oficialii au discutat subiecte privind modalitățile de stimulare a unui răspuns coordonat din punct de vedere economic și investițional al principalilor donatori și investitori internaționali pentru economia Republicii Moldova.

Părțile au vorbit și despre proiectele comune de cooperare transfrontalieră, de interconectare a sistemelor energetice și de acces pe piața europeană, precum și despre evoluțiile din regiune, dar, în mod special, despre agenda europeană a țării noastre.

Mircea Geoană a declarat că România va continua să sprijine Republica Moldova cu proiecte concrete, viabile, care să le arate cetățenilor moldoveni că parcursul european este unul generator de prosperitate și de noi oportunități.

Mircea Geoană se află astăzi într-o vizită de lucru la Chișinău, ca urmare a întâlnirii Prim-miniștrilor Republicii Moldova și României, pe 29 aprilie, imediat după ce au fost ridicate vizele Schengen pentru cetățenii moldoveni, precum și în contextul semnării la 27 iunie 2014 a Acordului de Asociere a țării noastre la Uniunea Europeană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente