Herman van Rompuy: Acordul de Asociere va oferi Moldovei cea mai mare piață din lume

7G9C5480
Foto: PC: presedinte.md

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy a avut în cadrul vizitei sale întrevedere cu Președintele, Nicolae Timofti și Președintele Parlamentului, Igor Corman.

Igor Corman a exprimat mulțumiri înaltului oficial european pentru suportul acordat țării noastre și a reiterat determinarea fermă a Republicii Moldova de a avansa pe calea integrării europene.

„Acordul de Asociere reprezintă o bază solidă pentru viitorul Republicii Moldova”, a menționat șeful Legislativului, salutând decizia Consiliului European de a semna Acordul de Asociere, inclusiv cel de comerț liber pe 27 iunie 2014, în cadrul unui Summit al UE, care va fi organizat la Bruxelles.

Herman Van Rompuy a declarat că semnarea Acordului de Asociere, inclusiv crearea Zonei de Liber Schimb, va oferi acces Republicii Moldova la cea mai mare piață din lume. Oficialul european a mai spus că este necesar ca politicienii să explice cetățenilor care sunt beneficiile economice ale integrării europene.

Președintele Nicolae Timofti a reconfirmat angajamentul ferm al Republicii Moldova, asumat față de partenerii occidentali, de continuare a reformelor în vederea ralierii la valorile și standardele comunitare.

Nicolae Timofti a salutat abolirea vizelor pentru cetățenii moldoveni și și-a exprimat convingerea că semnarea Acordului de Asociere cu UE va constitui un pas decisiv pe calea integrării europene a Republicii Moldova.

„Urmărim o campanie de dezinformare împotriva UE, declanșată de adversarii opțiunii europene a țărilor din Parteneriatul Estic. Nu văd, însă, cum s-ar putea face o comparație între opțiunea europeană și o alta. Uniunea Europeană deschide accesul Republicii Moldova către o piață de 500 de milioane de consumatori cu o mare putere de cumpărare. Produsul Intern Brut al Uniunii Europene este de 10 ori mai mare decât cel al statelor care vorbesc despre crearea unei Uniuni Euroasiatice”, a precizat Herman Van Rompuy.

Reamintim că oficialul european a avut întâlnire și cu Premierul, Iurie Leancă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente