Igor Corman îndeamnă tinerii să sprijine integrarea Moldovei în UE

IC-BAlti-10.03.2014-3
Foto: PC: Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Președintele Parlamentului Igor Corman și șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirka Tappiola au discutat ieri, 10 martie, cu profesorii și studenții de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” despre agenda UE a țării noastre, avantajele integrării europene și perspectivele de dezvoltare a unor noi proiecte la nivel național.

Potrivit Președintelui Parlamentului, autoritățile au ferma determinare de a semna și ratifica Acordul de Asociere cu UE în actualul mandat al Parlamentului. „Acordul de Asociere nu reprezintă un cadou din partea UE, ci demonstrează faptul că Republica Moldova a îndeplinit planul de acțiuni privind modernizarea țării. Semnarea Acordului va fi un semnal puternic și pentru investitorii străini că în Republica Moldova lucrurile se schimbă în bine”, a precizat șeful Legislativului. În context, Igor Corman s-a referit la exemplul Zonei Economice Libere „Bălți”, în cadrul căreia, grație investițiilor străine, au fost create noi locuri de muncă, condiții atractive și salarii decente.

Totodată, Igor Corman a menționat că țara noastră își dorește deschidere și cooperare atât cu partenerii din Vest, cât și cu cei din Est. „Dilema Vest-Est este una falsă, deoarece dezvoltarea Republicii Moldova în baza modelului european nu trebuie să fie în contradicție cu menținerea relațiilor tradiționale cu partenerii din Est. Procesul de integrare europeană nu este o opțiune geopolitică, ci este un model de dezvoltare a țării, iar alt model mai bun pentru țara noastră decât integrarea europeană nu cunoaștem”, a concluzionat Președintele Parlamentului.

Igor Corman a îndemnat tinerii să sprijine ferm și să promoveze convingător obiectivul național al Republicii Moldova, cel de integrare europeană.

După întâlnirea cu profesorii și studenții, Igor Corman și Pirka Tappiola au vizitat Centrul de informare și documentare a UE, deschis în cadrul bibliotecii Universității „Alecu Russo” din Bălți.

 

PC: Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova
PC: Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente