Igor Corman: Autoritățile canadiene susțin vectorul european al Moldovei

corman21
Foto: Igor Corman, PC: tribuna.md

Pe parcursul vizitei în Canada, Președintele Parlamentului Igor Corman și deputatul Valeriu Ghilețchi au avut întâlniri cu membrii comunităților de moldoveni din Ottawa și Montreal.

În cadrul discuțiilor cu diaspora, oficialii moldoveni s-au interesat de preocupările conaționalilor noștri stabiliți în Canada și așteptările lor legate de Republica Moldova.

Președintele Parlamentului s-a referit și la întrevederile cu oficialii canadieni, Președinții celor două camere ale Parlamentului de la Ottawa, Andrew Scheer și Noël Kinsella, pe care le-a calificat drept încurajatoare. „Autoritățile canadiene sunt interesate de consolidarea relațiilor de cooperare cu Republica Moldova și susțin vectorul european al țării noastre”, a afirmat Igor Corman.

Potrivit datelor Ambasadei, comunitatea moldovenilor din Canada este bine integrată și numără aproximativ 14000 de cetățeni, inclusiv 55 de studenți. Unul dintre moldovenii stabiliți în Canada este și Nicolae Mărgineanu, fost director artistic al mai multor orchestre de muzică populară renumite în Republica Moldova și fondatorul celui mai reprezentativ colectiv de muzică populară de pe continentul american , orchestra „Virtuozii din Montreal”.

Reamintim că Parlamentul Moldovei și Canadei au semnat un Memorandum de cooperare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente