Victor Ponta: Guvernul României va sprijini Moldova în cursul integrării europene

1891132_10152045193218547_654542969_n
Foto: Victor Ponta și Iurie Leancă, PC: facebook/Eugen Luchianiuc

Declaraţiile Prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, şi ale Premierului României, Victor Ponta, a fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, în data de 21 februarie 2014.

”Vizita de astăzi este la fel de extrem de importantă pentru noi. Încă o mărturie în plus a faptului că România ne susține consecvent și dezinteresat, ne ajută să avansăm pe calea parcursului european, nu doar cu delarații de susținere și simpatie ci și cu resurse financiare, cu transfer  de expertiză și cu abordări foarte punctuale mai multor proiecte fie că țin de interconexiunea energetică, fie că ține de reconstruirea podurilor peste Prut sau fie că este vorba de cooperarea în domeniul educației.” a spus Iurie Leancă.

”Înregistrăm un progres continuu în cooperarea dintre țările noastre. Drept mărturie servește faptul că, astăzi, au fost semnate două documente importante cu prilejul acestei vizite. Unul care ține de ajutorul reciproc pentru intervenţiile transfrontaliere în caz de urgenţe medicale și al doilea de Programul de cooperare și asistență între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova și Ministerul Educației Naționale al României.” a adăugat premierul Moldovei.

”Am discutat despre lucruri foarte concrete și proiecte foarte concrete la care lucrăm împreună și la care miniștrii celor două Cabinete s-au implicat la nivel tehnic și politic.” a spus Victor Ponta în discursul său.

”În primul rând, am reușit să rezolvăm toate barierele, eventual legislative, pentru ca vestea bună pe care i-am dat-o Prim-ministrului Iurie Leancă, Guvernului și mai ales cetățenilor din Moldova, în decembrie, cei 20 de milioane de euro care vor fi oferiți Republicii Moldova pentru a dezvolta infrastructura preșcolară, acei bani bani sunt în contul, deja, al Ministerului Dezvoltării din România și imediat, în maxim zece zile de la primirea listei cu investiţii, vor fi transferați în contul Guvernului Moldovei.” a adăugat premierul român.

”Deci, România sprijină integrarea europeană a Republicii Moldova și Guvernul României va sprijini Guvernul Moldovei în acest sens. Împreună cu Domnul Prim-ministru Iurie Leancă și aseară și astăzi am urmărit evoluția situației din Ucraina, am discutat cu miniștri noștri de externe. ” a spus Ponta la finele discursului său.

Reamintim că Victor Ponta este în vizită de lucru la Chișinău, și a avut deja o întrevedere cu Igor Corman.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente