Igor Corman în SUA: Țara noastră a ales integrarea în UE, fără cale de întoarcere

deputatul-pdm-igor-corman-este-noul-presedinte-al-parlamentului-de-la-chisinau-210719
Foto: Igor Corman, PC: antenna3.ro

Președintele Parlamentului Igor Corman a participat la inaugurarea primei Convenții Moldo-Americane. Evenimentul a reunit reprezentanți ai comunităților de moldoveni din SUA, personalități recunoscute prin excelență în mediul de afaceri și domeniul academic, precum și numeroși susținători americani ai Republicii Moldova.

”Republica Moldova este fermă în alegerea sa privind dezvoltarea în baza modelului european și a menționat că țara noastră a ales integrarea în Uniunea Europeană, fără cale de întoarcere, aceasta fiind o decizie suverană, care trebuie respectată. ” a afirmat Igor Corman în adresarea sa către cei prezenți la eveniment.

Tot astăzi, Speakerul a avut întrevederi cu Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, Preşedintele Institutului Democratic Național (NDI), Kenneth Wollack și Vicepreședintele executiv al Institutului Republican Internațional (IRI), Judy Van Rest.

Judy Van Rest a anunțat despre reluarea activității Institutului în țara noastră, începând cu luna aprilie 2014, cu proiecte noi menite să contribuie la consolidarea capacităților autorităților în elaborarea politicilor publice, care ar sprijini guvernarea în continuarea parcursului european.

Convenția Moldo-Americană a fost organizată de Fundația Moldova AID, Fundația Moldova, precum și Asociația Moldovenilor din Chicago și reprezintă o platformă publică de dialog și comunicare, având drept scop consolidarea parteneriatelor între Statele Unite ale Americii și Republica Moldova.

Vizita Preşedintelui Parlamentului în Statele Unite ale Americii va fi urmată de cea în Canada, la Ottawa şi Montreal, fiind şi prima vizită întreprinsă la nivel parlamentar în această ţară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente