În cadrul întrevederilor, oficialii au abordat subiecte ce țin de dezvoltarea relațiilor bilaterale, în special, pe dimensiunea interparlamentară, situația politică internă și evoluțiile în regiune.

Cu referire la situația din Ucraina, Igor Corman a menționat că Republica Moldova optează pentru integritatea teritorială a statului vecin și speră că eforturile comunității internaționale vor avea drept rezultat stabilizarea situației și dezvoltarea democratică a țării.

Șeful Legislativului a mai informat interlocutorii despre obiectivele Republicii Moldova în relația cu Uniunea Europeană și oportunitățile de cooperare cu Elveția în cadrul organizațiilor internaționale.

Igor Corman a discutat și despre situația din regiunea transnistreană și negocierile în formatul 5+2, ținând cont de faptul că Elveția deține în 2014 președinția OSCE. În context, Președintele Parlamentului a optat pentru organizarea în viitorul apropiat a unei vizite în Republica Moldova a Președintelui Confederației Elvețiene, Didier Burkhalter.

De asemenea, Igor Corman a accentuat, pe parcursul întrevederilor, importanța asistenței financiare din partea Elveției pentru Republica Moldova. În următorii trei ani, aceasta va fi dublată, de la 30 la 55 mln de franci elvețieni, pentru sprijinirea proiectelor în domeniile sănătății, aprovizionării cu apă și migrației.

Delegația parlamentară a vizitat și Centrul de presă al Parlamentului Federal, unde au fost discutate diferite aspecte privind condițiile de lucru ale reprezentanților mass-media în vederea reflectării activității Legislativului elvețian.

Reamintim că Igor Corman efectuează, în perioada 3 – 5 martie curent, o vizită oficială la Berna, Confederația Elvețiană. Este prima vizită pe dimensiunea parlamentară de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-elvețiene, la 2 septembrie 1992.