Declaraţia a fost făcută de Preşedintele şi Directorul executiv ai Băncii Mondiale, Jim Kim şi Frank Heemskerk, în cadrul întrevederilor cu Prim-ministrul Iurie Leancă care au avut loc astăzi, la Washington.

Interlocutorii au abordat patru subiecte de bază: situaţia economică a Republicii Moldova, priorităţile Guvernului moldovean şi perspectivele de cooperare cu Banca Mondială, proiectele realizate în diverse sectoare cu suportul BM, în special în sănătate, precum şi obiectivele comune de modernizare a acestora în următorii patru ani.

Şeful Executivului de la Chişinău a mulţumit conducerii Băncii Mondiale pentru asistenţa oferită Republicii Moldova pe parcursul anilor şi pentru aprobarea Strategiei de Parteneriat cu Republica Moldova pentru anii 2014-2017.

Iurie Leancă a subliniat faptul că reducerea sărăciei şi creşterea economică rămân obiective cheie ale Guvernului, iar realizarea acestor obiective presupune modernizarea serviciilor publice, a unui climat investițional mai favorabil, modernizarea infrastructurii, diversificarea şi promovarea exporturilor, crearea de noi locuri de muncă şi protecţia socială mai eficientă a categoriilor vulnerabile ale populaţiei