Iurie Leancă va participa la deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci

IMG_2801
Foto: Iurie Leancă la prezentarea echipamentul oficial al delegației olimpice a Republicii Moldova. PC: gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă a anunțat că va participa la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă, care va avea loc peste o săptămână, în orașul Soci.

Anunțul a fost făcut, în seara de 30 ianuarie, în cadrul unei ceremonii organizate cu prilejul aniversării a 23-a de la crearea Comitetului Naţional Olimpic (CNO).

Evenimentul a reunit medaliaţi olimpici, premianţi la campionatele mondiale şi europene, veterani ai sportului, sportivi paralimpici şi cei mai buni antrenori. „Prezența dumneavoastră aici face dovada unei frumoase şi inedite acţiuni de solidaritate a mişcării olimpice, de promovare a unităţii şi spiritului olimpic”, a menționat șeful Guvernului.

Iurie Leancă a înmânat premiile CNO pentru sportivii care în 2013 au obținut cele mai performante rezultate sportive olimpice și le-a amintit participanților la Olimpiada de la Soci că pe lângă medaliile cu care sunt aşteptaţi acasă, sportivilor noştri le revine şi sarcina de a promova imaginea Republicii Moldova în lume.

Totodată, a fost prezentat echipamentul oficial al delegației olimpice a Republicii Moldova la Soci.

La Jocurile Olimpice de Iarnă, ce se vor desfășura în perioada 7-23 februarie 2014, țara noastră va fi reprezentată de patru sportivi, care vor evolua în cinci probe.

Taguri: #Soci
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente