Top știri din 14 ianuarie

1469887_1391909824386966_608377646_n
Foto: PC: CNTM

Sistemul nostru de învățământ nu e absolut gratuit, televiziunile suspendate se reîntorc iar Pomul de Crăciun va fi demontat. Mai multe detalii în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 14 ianuarie 2014.

#1. Cât costă contribuția benevolă la fundația liceului ”Mircea Eliade”

Cornelia Cozonac de la Centrul de Investigații Jurnalistice a publicat astăzi o poză pe Facebook, cu prețurile care părinții ar trebui să contribuie benevol la fundația liceului ”Mircea Eliade”. După asta, echipa #diez l-a contactat pe directorului liceului, Grigore Vasilache și l-a întrebat despre fundație.

#2. Faceți cunoștință cu 7 eroi de la petrecerea #diez

Petrecerea noastră ”Voi sunteți supereroii #diez” se organizează nu doar pentru muzică bună și premiu Samsung Galaxy Tab 2, dar vrea să vă aducă față-n față cu tineri care au un curaj deosebit, admirat de toată echipa noastră. Despre ei am scris articole și îi vom urmări în continuare. Toate succesele lor vor apărea pe diez.md!

#3. Găzduiește un tânăr din străinătate în cadrul proiectului „Let’s host!”

Ţi-ai imaginat vreodată că poți descoperi noi culturi fără prea mult efort şi resurse financiare? Acum acest lucru este absolut posibil datorită „Let’s Host!”.

#4. Un tânăr a fost reţinut la Aeroportul Chișinău pentru că avea identitate dublă

Ofiţerii Poliţiei de Frontieră au identificat un cetățean moldovean care intenționa să ajungă în Federația Rusă, iar în străinătate să se folosească de pașaportul unei alte persoane.

#5. A fost lansat primul apel pentru acțiunile din Programul Erasmus +

Comisia Europeană a anunțat primul apel pentru aplicațiile în cadrul noului Program Erasmus +. În cadrul primului apel, anunțat pentru martie 2014, Republica Moldova precum și Țările Parteneriatului Estic vor fi eligibile pentru cîteva acțiuni ale noului Program și anume Programul Jean Monnet și cel de Masterate Comune.

#6. O filială a Institutului Cervantes din Spania va fi deschisă în curând la Chişinău

Autoritățile spaniole vor deschide în curând la Chișinău o filială a „Institutului Cervantes”, care se ocupă cu promovarea culturii spaniole și hispano-americane în lume.

#7. A fost publicat Acordul de Asociere în limba română

Guvernul de la Chişinău a publicat textul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, tradus în limba română.

#8. Cele mai rele ținute de la Globurile de Aur 2014

Anul acesta, câteva vedete au dat-o rău în bară atunci când a fost vorba să-şi aleagă ţinuta pentru cel mai important eveniment al începutului de an: Globurile de Aur 2014.

#9. Reacțiile oficialităților internaționale referitor la excluderea Jurnal TV

Postul de televiziune Jurnal TV a fost exclus din lista mai multor operatori de cablu, ieri pe data de 13 ianuarie. Ambasadorul UE în Moldova, precum și Ambasada Statelor Unite ale Americii și OSCE și-au expus pozițiile oficiale asupra acestui fapt.

#10. Pomul de Crăciun din PMAN va fi demontat pe 15 ianuarie

Pomul de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi scos miercuri, 15 ianuarie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente