Alina Darangiu – Tineri pentru tineri. Spune lumii povestea ta de succes!

DSC04067
Foto: PC: Arhiva personală

#diez continuă și astăzi, 13 decembrie, să-ți prezente tinerii din Moldova care au în spate o istorie de succes.

Alina Darangiu are 19 ani și este originară din orașul Strășeni. Tânăra este Studentă la Academia de Studii Economice din RM, preşedinte al Consiliului Local de Tineret (CLT) Străşeni, participantă la audierile publice în cadrul Forumului Naţional al Tineretului de pe lângă Parlamentul Republicii Moldova, coregraf.

Flashmob, organizat cu ocazie Zilei Mondiale +«mpotriva HIV-SIDA.

Povestea mea de succes a început atunci când am înţeles că dacă-ţi doreşti ceva cu adevărat, nimic nu este imposibil, iar pentru a obţine ceva, nu este de ajuns să ai doar dorinţe, trebuie să fii pregătit să lupţi şi să munceşti enorm. La 17 ani am devenit Preşedintele CLT-ului din Strășeni. Este greu să fii preşedinte în domeniul respectiv. Trebuie să respecţi orice părere, să câştigi încrederea colegilor, să fii parte a echipei. Sper că mi-a reuşit, dând dovadă de multă responsabilitate, sinceritate, modestie şi scopuri bine determinate. Până a participa la Forumul Naţional al Tinerilor, credeam că în Moldova există puţini tineri activi, motivaţi, plini de iniţiative frumoase, dar atunci m-am convins că nu este așa. Am aflat o mulţime de licruri noi şi utile, ba chiar mi-am schimbat unele păreri despre tinerii noştri.

Olimpiada Republican-a la Limba LOi literatura Romana 2012 (2)

Crezi că tinerii de astăzi sunt capabili de a schimba spre bine situaţia din ţară?
Eu cred că generaţia tinerilor de astăzi este pasivă şi indiferentă. Fiecare se gândeşte doar la sine. Sunt egoişti. Lenea și lipsa de curiozitate îi împiedică să descopere lucruri utile. De aceea mă bucur când întâlnesc tineri activi, care doresc să lupte pentru o viaţă mai bună, pentru un viitor prosper şi sănătos. Ei au nevoie de susţinere, deoarece se ciocnesc cu o multime de greutăţi, cele mai grave fiind indiferenţa şi ignoranţa societăţii.

Eşti un exemplu demn de urmat. Ce sfat le-ai da semenilor tăi?
Consider că societatea noastră de mai mult timp nu progresează şi dacă noi, tinerii, vom păşi cu îndrăzneală înainte, societatea va mai urca o treaptă spre progres. Pentru aceasta trebuie să distrugem indiferenţa din sufletele noastre. Le-aş dori semenilor mei să devină persoane cu scopuri bine determinate, pentru că doar atunci când ştii ce-ţi doreşti, vei putea obţine totul. Curajul, voinţa şi munca le vor ajuta tinerilor moldoveni să schimbe situația în ţara noastră spre bine.

1 iunie- ziua copiilor.

** Tinerii care vor participa în proiect au fost selectați în baza unui concurs de preselecție, cu scopul de a promova în societate modele de tineri energici, ambițioși şi dornici de afirmare, care lansează idei şi inițiative, realizează proiecte, se implică şi contribuie în mod activ la identificarea soluțiilor şi la depășirea dificultăților cu care se confruntă semenii lor.

Știrea este parte a proiectului cu acelaşi nume, realizat în cadrul Programului de granturi, oferit de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi implementat de Centrul de Informare, Instruire şi Analiză Socială „CAPTES” în parteneriat cu Radio Moldova Tineret de la Compania Teleradio Moldova şi portalul ONG.MD.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente