Timp de o lună #diez vă va prezenta 21 de tineri din Moldova care au în spate o istorie de succes.

Victoria Novac are 23 de ani și este studentă, antreprenor, participantă și câștigătoare a mai multor concursuri antreprenoriale (Premiul Mare în cadrul Fabricii de Antreprenori pentru „Cel mai bun plan de afaceri”, Cluj-Napoca; Locul I la Concursul Național de Business „Planuri pentru Tineri”), deţinătoarea premiului „Cel mai activ voluntar al anului 2008”; membru fondator al proiectului internațional Dance4life în Moldova, director al Asociaţiei “EduJoc”, Moldova.

 

Fabrica de Antreprenori, Cluj-Napoca

Victoria Novac a câștigat un premiu bănesc pentru „Cel mai bun plan de afaceri” la Fabrica de Antreprenori din Cluj-Napoca

„Entuziasmul şi pasiunea pentru voluntariat, interesul pentru antreprenoriat, dorința de a contribui la dezvoltarea unei societăți mai bune – m-au ghidat şi călăuzit în toate pornirile mele din ultimii ani, descoperind o mulțime de idei de afaceri, pe care mi-am dorit să le implementez. Dintre toate, am ales-o pe cea mai originală – EduJoc.

Am creat EduJoc pentru a promova dezvoltarea mintală, învăţarea continuă şi activă în rândul copiilor. Acest program include o gamă largă de jocuri, jucării şi resurse educative extrem de utile pentru a stimula şi valorifica potenţialul creativ al copiilor. EduJoc include şi laboratoare de testare a jucăriilor, ateliere de creaţie şi evenimente artistice, prin intermediul cărora copiii pot să-şi descopere talentele”, a declarat Victoria.

 

collage

Victoria și EduJoc la Festivaulul Gustar (stânga) și concursul Național de Business Planuri pentru tineri (dreapta)

Care e cea mai frumoasă amintire din copilaria ta?
Prima apariţie pe scena Palatului Naţional.

Ce preţuiești cel mai mult în oameni?
Integritatea, bunul simţ şi energia pozitivă.

Ai un vis?
Visul meu este să contribui la buna creștere și educație a copiilor din țară.

Cartea care te-a marcat…
Muhammad Yunus „Dezvoltarea afacerilor sociale”.

Cea mai mare greşeală a ta…
Cea din care nu am reuşit să învăţ nici o lecţie.

N-ai putea ierta niciodată…
Sunt creştin, pot să iert orice!

Eşti un exemplu demn de urmat, ce sfat le-ai da tinerilor ce vor să-şi deschidă propria afacere?
Să fie curajoşi şi să-şi urmeze visele…

 

Aspire Academy, Romania

Victoria Novac la Aspire Academy, România. PC: Arhiva personală

Dreamups Sustainability Lab in Moldova 2013

Victoria în cadrul conferinței „Dreamups”. PC: Arhiva personală

** Tinerii care vor participa în proiect au fost selectați în baza unui concurs de preselecție, cu scopul de a promova în societate modele de tineri energici, ambițioși şi dornici de afirmare, care lansează idei şi inițiative, realizează proiecte, se implică şi contribuie în mod activ la identificarea soluțiilor şi la depășirea dificultăților cu care se confruntă semenii lor.

Știrea este parte a proiectului cu acelaşi nume, realizat în cadrul Programului de granturi, oferit de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi implementat de Centrul de Informare, Instruire şi Analiză Socială „CAPTES” în parteneriat cu Radio Moldova Tineret de la Compania Teleradio Moldova şi portalul ONG.MD.