Profesoara care a venit tocmai din Africa de Sud pentru a preda la o școală din Moldova 

438158204_405062302314646_1543958076220754357_n

Pe coridoarele Școlii Internaționale Heritage poți întâlni profesori care au venit din toate colțurile lumii pentru a oferi elevilor o experiență de învățare unică, actualizată și avansată. Una dintre aceștia este Nozipho Sithebe, profesoară de matematică, care a parcurs drum lung pentru a face parte din comunitatea academică Heritage.

Absolventă a prestigioasei Universități din Africa de Sud, unde s-a specializat în Matematică și Limbi Africane, Nozipho Sithebe aduce în sălile de clasă de la Heritage o combinație unică de experiență academică și perspectivă culturală. În cel de-al nouălea an de predare, fascinația profesoarei față de meseria sa este de neclintit: „Cu siguranță nu mă văd făcând altceva. Iubesc ceea ce fac. Iubesc copiii. Cred că îmi place să fiu în sălile de clasă mai mult decât orice.”

Matematica – dincolo de formule și ecuații 

Nozipho Sithebe nu se rezumă la predarea tradițională, bazată pe manuale. Ea își adaptează lecțiile la cele mai noi tendințe educaționale, dar și la nevoile elevilor. De aceea, în clasa ei copiii nu se plictisesc niciodată, pentru că aceasta integrează cu creativitate elemente moderne și se asigură că elevii săi rămân implicați și curioși. De la sesiuni de gătit până la explorarea pasiunii elevilor pentru sport, Nozipho Sithebe creează un mediu în care învățarea depășește limitele educației tradiționale. 

La lecțiile sale, matematica nu este doar despre cifre și formule, dar și despre a descoperi aplicabilitatea disciplinei în viața de zi cu zi. Folosind metode interactive și exemple practice, ea își provoacă elevii să gândească critic și să-și aplice cunoștințele în situații reale. 

„Îmi place să le permit elevilor să îmi spună ce părere au despre problemă înainte ca eu să le spun soluția. Întotdeauna îmi place să îi întreb cum ar aborda o anumită situație sau problemă de matematică în viața reală. În așa fel, ei sunt capabili să rezolve și în mod practic aceste probleme.”

Pasiunea pentru matematică o are încă de pe băncile școlii, când era meditator pentru alți elevi, pe care îi ajuta să înțeleagă mai bine această disciplină. 

„Practic, eram o elevă care le preda altor elevi. Ei m-au făcut să iubesc materia un pic mai mult decât o făcusem inițial, pentru că grupul meu era foarte încurajator, spunându-mi că sunt atât de bună la asta, pentru că nu râd de ei când fac greșeli. Această încurajare o port cu mine mereu. Chiar și acum, când oamenii mă întreabă de ce sunt profesoară, le spun că este datorită grupului pe care l-am avut când eram încă în liceu.”

La Școala Internațională Heritage, Nozipho Sithebe simte că susținerea și aprecierea din partea profesorilor și elevilor este reciprocă și constantă. Elevii Heritage sunt întotdeauna încurajați de cadrele didactice să privească dincolo de notele pe care le primesc și să se concentreze și pe dezvoltarea abilităților lor, participând la concursuri sau proiecte extrașcolare. Iar profesorii, la rândul lor, sunt apreciați atât de elevii lor, cât și de colegii de breaslă și de conducerea școlii. Această cultură transformă Heritage într-un mediu academic în care fiecare membru al comunității se simte apreciat și încurajat să-și atingă potențialul maxim: „Ne place să ne susținem reciproc tot timpul. Și, de asemenea, copiii sunt extraordinari, ei fac să merite că am venit aici.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente