(video) Moldova nu s-a calificat în marea finală Eurovision 2024

Moldova Eurovision 2024
Foto: YouTube/Eurovision Song Contest/captură de ecran

Natalia Barbu, cu piesa In The Middle, nu a reușit să se califice în marea finală a concursului muzical internațional Eurovision Song Contest din acest an. Competiția se desfășoară la Malmö, iar prima semifinală și-a desemnat cele 10 țări ce acced în finală.

Lista țărilor care s-au calificat în marea finală:
# Serbia;
# Portugalia;
# Slovenia;
# Ucraina;
# Lituania;
# Finlanda;
# Cipru;
# Croația;
# Irlanda;
# Luxemburg.

Finala Eurovision 2024 va avea loc pe 11 mai. Alături de cele 10 țări calificate în prima semifinală, în marea finală se vor întâlni cele 10 țări ce se vor califica din a doua semifinală din 9 mai.

În urma audierilor live a celor 11 piese admise în finala Eurovision Moldova 2024, Natalia Barbu, cu piesa In The Middlea fost aleasă pentru a reprezenta țara noastră la Eurovision Song Contest 2024Vedeți aici cum a votat juriul și publicul.

Aici puteți vedea lista celor 11 piese desemnate pentru a concura în finala Eurovision Moldova 2024.

Amintim că la Eurovision Song Contest 2024, Republica Moldova va participa în prima semifinală, care se va desfășura pe 7 mai la Malmö, Suedia. Moldova va concura alături de alte 14 țări, printre care Ucraina, Portugalia, Croația și Azerbaidjan.


Republica Moldova a debutat la Eurovision în 2005, fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika Bate Doba”. Muzicienii au reușit să se claseze pe locul 6 în finală, cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3, cu 374 de puncte, în anul 2017, când SunStroke Project, cu piesa Hey, Mamma!, a pătruns în inimile europenilor.


Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente