Vladimir Voronin: Calea noastră în UE este posibilă doar prin Uniunea Vamală

c55381244460f0f419830be4f279e349
Foto: Vladimir Voronin a fost aseară în platoul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV7 PC: euobserver.com

”Partidul Comuniştilor va continua protestele în forme diferite şi în mai multe instituţii din ţară. Lupta împotriva guvernării nu se va face doar în faţa a 50 mii de oameni în PMAN dar în Parlament, în sate şi colectivele de muncă. Pentru că ceea ce se întâmplă în Moldova, îi vizează pe toţi.”

Afirmaţia aparţine liderului PCRM, Vladimir Voronin, şi a fost făcută în platoul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV7, transmite IPN.

Vladimir Voronin a menţionat că guvernanţii pleacă la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius pe ascuns de Parlament şi popor, şi nimeni nu ştie cu ce vor veni de acolo şi cu ce se va termina acest proces. „Vreau să fiu optimist să cred că cineva în Bruxelles se va deştepta în contextul situaţiei din Ucraina şi să nu mai prostească pe toţi. UE este o uniune benevolă, dar nu forţată aşa cum fac ei cu fostele state ale Uniunii Sovietice. Calea noastră în UE este posibilă doar prin Uniunea Vamală, care este o cale foarte efectivă şi verificată. Moldova nu este pregătită pentru integrarea europeană”, a spus liderul comunist.

Vladimir Voronin a mai spus că mesajul PCRM este pentru modernizarea europeană a Moldovei şi nu pentru integrarea europeană a acesteia. „Nu trebuim nimănui dacă nu ne modernizăm şi nu ne aliniem la standarde europene. Procesul de integrare europeană este foarte greu şi scump. Mai ales că în UE deja este criză economică şi nu cred că va exista peste 20 de ani. Moldova nu va deveni niciodată membră a UE, dar cel mai important este să pregătim moral poporul republicii pentru această realitate”, a specificat liderul PCRM.

Acesta a subliniat că în cazul în care PCRM va reveni la guvernare va aduce mecanisme de luptă împotriva corupţiei, dar nu va transforma Moldova într-o închisoare. Totodată, liderul PCRM a adăugat că în eventualitatea în care va reveni la guvernare, în Moldova vor exista şi pe viitor oligarhi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente