Voronin cere aderarea urgentă la Uniunea Vamală

voronin
Foto: Vladimir Voronin este împotriva Coaliției Pro-Europene. PC tribuna.md

Aderarea la Uniunea Vamală a Rusiei, Belarus și Kazahstan face parte din strategia prioritară în politica externă, stabilită de Partidul Comuniștilor.

Doar integrarea în Uniunea Vamală va permite renașterea economiei Moldovei, consideră președintele PCRM, Vladimir Voronin, vorbind în cadrul în cadrul Plenarei a VII a CC PCRM.

Noi.md citează spusele politicianului: „Integrarea urgentă în Uniunea vamală – aceasta va da Moldovei o gură de aer proaspăt. Și anume: scăderea prețurilor la carburanți, și, prin urmare, reducerea costului produselor noastre. Mai departe: accesul la piețele garantate pentru produsele moldovenești. Economii la buget de o jumătate de miliard de dolari pe an – pentru plata gazului importat, corespunzător scăderea facturilor la utilități și a tarifelor, crearea de condiții pentru extinderea și dezvoltarea producției locale”, – a trecut în revistă Voronin efectele cunoscute ale integrării eurasiatice, subliniind că ” pentru Moldova o astfel de modalitate de integrare înseamnă în primul rând resuscitarea imediată a economiei, scoaterea ei din starea de moarte clinică”.

Totodată, Summit-ul de la Vilnius în care va fi decisă parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană va avea loc în perioada 28-29 noiembrie. Pe data de 3 noiembrie 2013, în Piața Marii Adunări Naționale au ieșit la miting aproximativ o sută de mii de oameni pentru susținerea mersului european al Republicii Moldova. Și atunci, PCRM a încercat să boicoteze mitingul, însă fără succes.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente