Nadejda de la Pussy Riot a fost supusă violenței

fFI_Mu8M4kU
Foto: Luni, 23 septembrie, Nadejda Tolokonnikova, de la Pussy Riot, a anunțat greva foamei, în colonia din Mordovia. PC: Reuters

Participanta de Pussy Riot, Nadejda Tolokonnikova, care ispășește o pedeapsă de doi ani în închisoare IR-14 din Mordovia, a fost supusă prima dată unor acțiuni fizice violente. Desprea aceasta a povestit chiar soțul ei – Peter Verzilov.

După cum i-a povestit Tolokonnikova soțului, în seara de 26 septembrie, din celula ei, cu regim de izolare, a fost scoasă toată apa de băut. În timpul procesului, un ofițer a apucat-o strâns și nu i-a permis să se miște.

Începând cu data de 23 septembrie Nadejda a anunțat greva foamei. În aceeași zi a fost publicată scrisoarea ei deschisă în care a povestit despre condițiile din colonia Mordovia. Potrivit ei, deținuții lucrează în magazinul de cusut pentru 16-17 ore pe zi, pentru somn aceștia au patru ore, iar ziua liberă vine o dată într-o lună și jumătate.

Administrația coloniei a declarat că deținuții nu sunt obligați să lucreze. Ei singuri sunt cointeresați în această muncă și îndeplinirea obiectivelor lunare.

Sursa: tvrain

Taguri: #INCHISOARE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente