(video) Trei tinere moldovence urmau să ajungă traficate în Turcia

Trafic-2
Foto: Poliţia a prevenit traficarea a trei tinere moldovence PC: observatordebacau.ro

A fost anihilată o filieră internațională de trafic de persoane. Membrii rețelei erau specializați în racolarea tinerelor moldovence, printre care și minore. Fetele erau traficate în Turcia, unde erau impuse să se prostitueze.

După un șir de acțiuni de documentare a grupării, forțele de ordine i-au identificat membrii. A fost stabilit că conducătorii grupării sunt o femeie de 34 de ani şi un bărbat de 45 de ani, ambii locuitori ai municipiului Chişinău.

Prin acțiunile desfășurate, polițiștii au reuşit să prevină traficarea în Turcia a trei fete: două minore şi o tânără în vârstă de 25 ani. Acestea urmau să ajungă în sclavia sexuală la sfârșitul lunii septembrie curent.

De regulă, suspecții racolau fete, cu vârsta de până la 25 de ani, din diverse localități ale țării. Profitând de situația financiară vulnerabilă ale acestora, ei le ademeneau cu un serviciu decent şi bine plătit în Turcia. Ajunse însă la destinație, victimele erau întâmpinate de alți membri ai grupului criminal, care le deposedau de acte şi le impuneau să ofere servicii sexuale.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru “Trafic de ființe umane” și “Trafic de copii”. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de comiterea unor asemenea infracțiuni riscă să stea în închisoare până la 20 de ani.

Taguri: #Turcia
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente