Liceeni, studenţi și alți tineri vor face un pelerinaj de 16 km

IMG_0478
Foto: Pelerinajul Tinerilor PC: mitropolia.md

La 22 septembrie, ora 12.00, va avea loc Pelerinajul Tinerilor. Al șaselea an consecutiv, în preajma sărbătorii Înălțarea Sf. Cruci, liceenii și studenții se vor deplasa pe jos de la Universitatea de Stat din Moldova spre Mănăstirea Sireţi (16 km).

Astfel, duminică, 22 septembrie după Sf. Liturghie se va săvârși Acatistul Sf. Nicolae şi se va porni la drum de la Biserica Universității de Stat din Moldova (str. Mihail Kogălniceanu 67). Pelerinii vor purta cruci, steaguri, icoane și vor intona cântări duhovnicești.

Procesiunea se va deplasa pe străzile A. Mateeevici până la str. V. Lupu, apoi pe str. A. Sciusev, bd. Ştefan cel Mare, Calea Ieşilor. Va urma deplasarea pe traseul Chişinău-Străşeni până la semaforul din or. Vatra, apoi peste calea ferată spre satul Sireţi.

La benzinăria Lukoil de la ieșirea din oraș, aproximativ la ora 14.30, se vor alătura pelerini din satele Ghidighici, Durleşti, Dumbrava şi alte localități din municipiu. La intersecția ce duce spre Truşeni se vor alipi credincioșii din comuna Truşeni, iar la semaforul din or. Vatra pelerinii din Vatra şi Cojuşna.

La Mănăstirea Sireţi va fi oficiat un Te-Deum de mulțumire, după care va fi săvârșită slujba Privegherii. Va urma închinarea la sfintele moaște şi o agapă creștină.

În seara zilei pelerinii vor reveni la Chişinău cu autocare comandate.

Mitropolia Moldovei îndemnă toți tinerii să participe la acest pelerinaj.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente