Papa vrea zi de rugăciune pentru Siria

NEW ISRAELI F16I SUFRA FIGHTERS ARRIVE IN ISRAEL
Foto: În Siria se pornește un adevărat război PC: dailymail.uk

Papa Francisc a convocat pentru 7 septembrie o zi de post şi rugăciune pe plan mondial pentru pace în Siria, în Orientul Mijlociu şi în întreaga lume. A fost anunțată cifra morților care ajunge la 110.000.

Cu ocazia rugăciunii Angelus rostite în faţa celor reuniţi în Piaţa Sf.Petru din Roma, Papa şi-a exprimat îngrijorarea pentru „dramatica” evoluţie a situaţiei din Siria şi a lansat un puternic apel pentru „a nu mai fi niciodată război”. Papa Francisc i-a invitat să se alăture acestei zile de post şi rugăciune pentru Siria pe toţi credincioşii, precum şi pe atei, scrie Agerpres.

„Omenirea trebuie să vadă gesturi de pace şi să audă cuvinte de pace”, a spus papa Francisc. „Să nu mai fie niciodată război!”

Cel puţin 110.371 de persoane şi-au pierdut viaţa în Siria de la izbucnirea revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar Al-Assad care s-a transformat într-un război civil, a afirmat duminică Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDH).

Precedentul bilanţ întocmit de OSDH, ce data din 26 iunie, era de peste 100.191 de morţi. Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) estimează, de asemenea, că bilanţul confruntărilor din Siria este de peste 100.000 de morţi.

Totodată, Ministrul francez de interne, Manuel Valls, a afirmat duminică, la postul de radio Europe 1, că Franţa nu poate lansa singură un atac împotriva Siriei şi că aşteaptă să decidă Congresul SUA dacă regimul preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad, va fi pedepsit pentru un atac chimic soldat cu moartea a sute de civili.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente