Americanii au ascultat ce vorbesc sirienii despre atacul cu arme chimice

arm_fe485ddc21
Foto: Atac armat în Siria PC: capital.ro

Serviciile americane de informaţii au ascultat un responsabil al Ministerului sirian al Apărării aflat în panică întimp ce ducea conversaţii telefonice cu şeful unităţii de arme chimice, după atacul de săptămâna trecută.

Lunea trecută, agenții neurotoxici au ucis circa 1000 de persoane.

Revista Foreign Policy anunță că „Ascultaea conversațiilor telefonice este principalul motiv pentru care responsabilii americani spun în acest moment că sunt siguri că aceste atacuri sunt opera regimului Bashar al-Assad şi pentru care armata americană s-a pregătit să atace regimul în zilele următoare”.

Stratfor a publicat harta operațiunilor armate în Siria. Ea demonstrează traiectoria navelor marine și aerine americane ce se îndeaptă spre Siria.

1236692_10151658406078429_986956232_n
Harta operațiunilor armate în Siria PC: Stratfor

Informaţia este dezvăluită în contextul în care forţele americane se pregătesc să atace Siria, chiar dacă aliaţii occidentali subliniază că scopul nu este de a răsturna regimul actual, ci de a pedepsi guvernul lui Bashar al-Assad pentru că a folosit arme chimice împotriva civililor. Cu toate acesteam, Joe Biden spune că atacul chimc este din vina lui Bashar al-Assad.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente