ADMITERE 2013: Rezultate admitere studii universitare în România

4459516-mediafax-foto-bogdan-danescu
Foto: Lista provizorie a celor admiși la studii în România PC: Gândul.info

Listele provizorii ale tinerilor din R.Moldova, admiși ca bursieri ai statului român la studii universitare de licență în învăţământul de stat din România, începând cu anul universitar 2013 – 2014.

În lista provizorie, publicată de Ministerul Educației din România, se regăsesc 1.281 de tineri. Pentru anul academic 2013 – 2014 Guvernul român a acordat 5.500 burse cetățenilor din Republica Moldova, cu 500 mai multe comparativ cu anul trecut. În cadrul vizitei la Chișinău a premierul român, Victor Ponta, care a declarat că în sesiunea de bază a admiterii la studii în România au fost depuse 2.800 de cereri din partea tinerilor moldoveni care doresc să-și urmeze studiile în țara vecină.

În prezent, studenții moldoveni care își fac studiile în România beneficiază de o bursa lunară în mărime de 65 de euro la ciclul licenţă, 75 de euro pentru master şi 85 de euro pentru doctoranzi sau rezidenţi. Totodată, bursierii vor beneficiază de asistenţă medicală gratuită şi tarif redus la transport.

În 2012, valoarea burselor acordate numai studenţilor din Republica Moldova a fost estimată la aproximativ 13 milioane de euro.

Taguri: #admitere 2013
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente