Ţara în care niciun elev nu a fost admis la facultate anul acesta

ULGraduates
Foto: Universitate fără studenți PC: blog.liberiapastandpresent.org

Niciunul dintre cei aproape 25.000 de elevi din Liberia nu a reuşit să treacă testul de admitere din acest an de la Universitatea din Liberia, una dintre cele două universităţi de stat.

Preşedintele Liberiei Ellen Johnson Sirleaf, laureată a premiului Nobel, a declarat recent că sistemul educaţional este “un haos” şi trebuie luate multe măsuri pentru a-l îmbunătăţi,  scrie BBC, citat de ZF.ro

“Studenţilor le lipseşte entuziasmul şi nu au cunoştinţe de bază de limba engleză”, a spus un oficial al universităţii pentru BBC. Multe şcoli nu sunt dotate cu materiale educative iar profesorii sunt slab pregătiţi. Cu toate acestea, este prima oară când niciun elev nu a fost admis la facultate.

Fiecare student care a susţinut examenul de admitere a plătit o taxă de 25 de dolari. În condiţiile în care niciun elev nu a promovat, universitatea, care se deschide luna următoare, însă niciun elev înscris în primul an.

Ministrul pentru Educaţie al Liberiei Etmonia David-Tarpeh a declarat pentru BBC că îi este greu de crezut ca niciun elev nu a fost admis la facultate în acest an.

“Ştiu că există multe deficienţe în sistemul educaţional dar faptul că un grup întreg de elevi au picat testul de admitere mă face să am îndoieli”, a declarat Etmonia David-Tarpeh. Ea a mai spus că se va întâlni cu oficialii universităţii pentru a discuta acest eşec.

Purtătorul de cuvânt al universităţii Momodu Getaweh a declarat că universitatea îşi va menţine decizia şi nu va fi “înduioşată” de această situaţie dramatică.

Jurnaliştii britanici nu precizează dacă la cealaltă universitate de stat s-a organizat un concurs de admitere.

Taguri: #admitere
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente