Proiectul ,,Adoptă un boboc” vine în ajutorul studenților basarabeni

IMG_9027
Foto: Tinerii basarabeni vor fi ajutați de voluntarii Federației Asociațiilor de Basarabeni din România.

Astăzi, 22 august a fost lansat proiectul ,,Adoptă un Boboc”, înființat de Federația Asociațiilor de Basarabeni din România.

Proiectul reprezintă ultima etapă din Campania de Admitere la Studii în România și vine în ajutorul tinerilor care sunt admiși la universitățile de peste Prut.

Tinerii admiși în primul an de studii vor fi ajutați de către voluntarii proiectului privind formalitățile de înscriere la facultate, dar și condițiile de obținere a unui loc în cămin.

,,Începm deja lucrul cu elevii, deoarece au apărut listele cu cei admiși, iar la sfârșitul lunii august vor apărea și listele pentru cei care vor învăța în universități. Încercăm să le explicăm care sunt perpectivele lor, ce pot ei să facă sau cum să aplice pentru un program de studii sau training”, a declarat Președintele Grupului de Inițiativă Basarabeană, Maxim Eni.

Constantin Cernega de la Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni din București explică procedura prin care sunt informați viitorii studenți: ,,După ce apar listele, studenții sunt contactați, cel mai frecvent prin intermediul rețelelor de socializare, se crează grupuri și acolo le oferim toate informațiile despre universitate, cazare, documentele necesare pentru permisul de ședere, despe oportunitățile din orașul în care vor învăța și alte detalii”.

Proiectul va dura până la mijlocul lunii octombrie, deoarece până la 1 octombrie toți studenții trebuie să fie deja la studii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente