Top cele mai scumpe țări pentru studenții străini

Neintitulat 3
Foto: Australia este cel mai scump stat considerat pentru studenții străini

Familiilor care doresc să-şi trimită copiii la studii în străinătate le va fi tot mai greu să facă faţă acestor cheltuieli, se precizează într-un studiu internațional.

Un studiu realizat de banca HSBC oferă următoarele date despre costurile studiilor în diferite țări ale lumii. Evaluarea, care a luat în calcul tariful mediu de înscriere în cele mai bune zece universităţi din fiecare ţară şi „costul vieţii”.

1#Australia şi #2SUA sunt ţările unde studiile universitare sunt cele mai scumpe pentru studenţii străini, cu un cost mediu anual 28.540, respectiv 26.290 euro;

2#Marea Britanie pe poziţia a treia, cu 30.325 dolari 22.770 euro;

3#Emiratele Arabe Unite, pe poziția a patra cu 20.560 euro;

4#Spania se situează pe penultima poziţie, cu un tarif anual de înscriere pentru studenţii străini de 1 752 euro și circa 4.500 cheltuieli de întreţinere.

#5 Cu un buget mediu anual de 4.720 euro, #Germania ocupă ultimul loc al clasamentului şi este prezentată ca fiind ţara unde costul studiilor este de şase ori mai ieftin decât în Australia.

Responsabilul la nivel mondial cu dezvoltarea patrimoniului al HSBC, Malik Sarwar, a precizat, într-un comunicat, că familiilor care doresc să-şi trimită copiii la studii în străinătate le va fi tot mai greu să facă faţă acestor cheltuieli, avînd în vedere costul studiilor superioare, dar şi diminuarea subvenţiilor publice.

Sursa: Moldpres

 

Taguri: #SUA
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente