Se oferă stagii de practică în domeniul inovării jurnalismului

it specialist
Foto: PC schueco.com

Fundația Knight și corporația Mozilla anunță concurs pentru stagiile de practică Knight-Mozilla în cele mai mari redacții ale lumii.

Bursele sunt alocate pentru dezvoltatore și inovare în domeniul jurnalismului și anume a proiectului OpenNews.

Pe durat stagiului, participanții vor avea ocazia să lucreze în cele mai mari redacții ale lumii: The New York Times, ProPublica, The Texas Tribune, La Nacion, Internews Kenya, Ushahidi, unde ei vor crea proiecte pentru a inova jurnalismul online.

Bursa include 5.000 de dolari pe lună și acoperă de asemenea costul de pentru cazare, asigurări,  transport, achiziționarea de echipamente. Candidațiilor li se va oferi și suport pentru dobândirea vizei.

Sunt invitați să aplice programiștii, persoanele care cunosc domeniul tehnologiilor informaționle și sunt capabili să vină cu idei în inovatoare pentru jurnalismul online.

Candidații trebuie să completeze un formular în care să specifice cu ce se ocupă, să propună un portofoliu sau să dea un link către site-ul creat, CV și scrisoare de intentie.

Termenul limită de aplicare este 17 august 2013. La începutul lunii septembrie vor fi selectați 20-30 de specialiști, care vor trece la  următoarea etapă –  interviul. Finaliștii vor fi anunțați în octombrie la festivalul de la Londra.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente