(video) Traian Băsescu a sosit la Chișinău

4
Foto: PC: Captură video Privesc.eu

Președintele României, Traian Băsescu, a ajuns, pe Aeroportul din Chișinău la ora 9.45. Acesta a fost întâmpinat acum cîteva clipe de președintele țării, Nicolae Timofti, cu onoruri militare la Reşedinţa de Stat din centrul capitalei.

PC: Captură video Privesc.eu
Cei doi șefi de stat întâmpinați cu onori militare PC: Captură video Privesc.eu

Președintele român a fost întâmpinat cu scandări din partea susţinătorilor săi dar şi cu scandări din partea unor protestatari dinspre Aleea Clasicilor. La un capăt al străzii unde se află Reşedinţa de Stat au venit susţinători ai preşedintelui care îi scandau numele, strigau ”Unirea”, „Băsescu” şi fluturau steagul României. La celălalt capăt al străzii câţiva protestatari din Liga Tineretului Rus care scandau lozinci precum ”Jos unirea” și „Moldova”.

PC: #diez
PC: #diez

Începând cu ora 10.00 cei doi președinți vor avea o întrevedere tete-a-tete, iar pentru orele 11.10 este programată o conferinţă de presă comună .

Aceasta este a cincea vizită a lui Traian Băsescu în Republica Moldova în calitate de preşedinte. Șeful statului român urma să vină la Chişinău în luna februarie, dar vizita a fost contramandată din cauza stării de sănătate a lui Nicolae Timofti, care în acea perioadă a suferit o colecistită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente