190 de viitori poliţişti au avut astăzi festivitatea de absolvire

601680_676774048999985_583904018_n
Foto: Azi a avut loc ceremonia de absolvire a promoției a 19-a a Academiei Ştefan cel Mare PC: MAI

Astăzi, 26 iunie, în cadrul unei ceremonii festive, 190 absolvenţi ai Academiei “Ştefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne au primit diplomele de licenţă şi primul grad de ofiţer – locotenent de poliţie.

Ceremonia a decurs într-o atmosferă plină de emoţii. Cei 166 de tineri și 24 de tinere au studiat timp de patru ani disciplinele poliţieneşti, pentru ca astăzi să devină ofiţeri de poliţie şi să-şi asume responsabilitatea pentru ocrotirea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, apărării ordinii de drept în Republica Moldova.

PC: MAI
Viitoarele polișiste și proaspetele absolvente ale Academiei „Ştefan cel Mare”  PC: MAI

La sărbătoarea prilejuită de acest eveniment au fost prezenţi prim-ministrul Iurie Leancă, şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Ion Bodrug, părinţi, rude şi profesori, care au venit să se bucure de reuşita tinerilor.

Tinerii ofiţeri au fost felicitaţi şi de prim-minisrul Iurie Leancă , i-a îndemnat să contribuie la reforma poliție: „Am venit cu mesajul „În serviciul cetățeanului”. Este un fapt pe care trebuie să-l ținem minte toți cei care muncim pentru oameni. La finalul acestei ceremonii, vă invit pe fiecare să semnăm împreună mesajul și să demonstrăm cetățenilor R. Moldova că ne-am luat angajamentul să eliminăm corupția și să creăm un serviciu public care se bucură de respect.”

Prim-ministrul a înmînat personal diplomele celor 17 eminenți ai promoției.

La finele evenimentului absolvenţii şi-au luat rămas bun de la Drapelul de luptă şi pentru prima dată au trecut cu pas de defilare, pe platoul Academiei „Ştefan cel Mare”, în calitate de ofiţeri de poliţie.

PC: MAI
PC: MAI

La finele ceremoniei cei 190 de absolvenți ai Academiei Ștefan cel Mare, au semnat pe un panou sub mesajul: „În serviciul cetățeanului.”

Fiecare absolvent și-a lăsat semnătura pe panou PC: MAI
Fiecare absolvent și-a lăsat semnătura pe panou PC: MAI
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente