(video) Grupare criminală specializată în falsificarea documentelor reţinută de poliţie

Foto: Documente false PC: mytex.ro

Doi bărbaţi, cu vârstele de 28 şi respectiv, 49 ani, care au încercat să vândă un certificat falsificat, la cursuri speciale de chelner – barmen, contra sumei de 450 euro.

Bărbații au fost reținuți în flagrant delictit de către Ofiţerii Serviciului investigare a fraudelor economice al IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie Chişinău. Reţinerea acestora a avut loc la începutul lunii curente în urma acţiunilor autorizate, ne informează Inspectoratul General de Poliție.

Potrivit primelor informaţii acumulate, poliţiştii au constatat că bănuiţii ar fi activat în complicitate şi cu alte persoane, care falsificau şi puneau în circulaţie diplome de studii superioare, carnete de muncă, paşapoarte, buletine de identitate şi permise de conducere auto româneşti.

În acest sens se cercetează versiunile de bază în cadrul activităţilor speciale de investigaţii, privind numărul persoanelor implicate, perioada de activitate şi alte circumstanţe ce prezintă interes pentru organul de urmărire penală.

Atunci ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore, iar ulterior au fost eliberaţi conform deciziei instanţei de judecată.

În prezent ei sunt cercetaţi penal în stare de libertate pentru falsificarea documentelor şi escrocherie. Dacă instanţa de judecată îi va recunoaşte vinovaţi de cele incriminate, atunci ei riscă închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente