Fiica Iuliei Timoșenko: „Autoritățile ucrainene trebuie să o elibereze pe mama”

image_gallery
Foto: Iulia Timoșenko PC:http://hub.coe.int/

Evghenia, fiica Iuliei Timoșenko a declarat că hotărârea de la CEDO, anunțată ieri, 30 aprilie, este o primă victorie. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat marţi Ucraina în dosarul fostului premier Iulia Timoşenko. Aceasta se afla în închisoare din 2011.

Judecătorii CEDO au condamnat Ucraina pentru patru încălcări ale drepturilor fundamentale ale Iuliei Timoşenko. Curtea de la Strasbourg a „stabilit în special că detenţia provizorie a lui Timoşenko a fost arbitrară”. Magistraţii au respins însă plângerea privind presupusele rele tratamente la care ar fi fost supusă opozanta.

Fiica fostului premier apreciază că hotărârea CEDO este o „primă victorie”. „Astăzi, credem că este o primă victorie, un prim pas către reabilitarea sa politică totală şi eliberarea imediată”, declară Evghenia Timoşenko.

„Curtea a recunoscut că mama mea este o deţinută politică, iar acum, autorităţile ucrainene nu pot să nege faptul că trebuie eliberată”, spune ea potrivit rfi.ro.

Iulia Timoşenko a fost trimisă după gratii în august 2011. Ea a fost condamnată la şapte ani de închisoare, pentru abuz de putere. Opozanta denunţă o răzbunare politică a fostului său rival, actualul preşedinte, Viktor Ianukovici.

Sursa: hub.coe.int

Taguri: ##diez#Ucraina
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente