Gestionează milioane și sunt născuți în Moldova. Top 7 businessmani cu origini basarabene

20945520_1666330513377998_1249275169_o

V-ați imaginat vreodată că oamenii din Moldova pot ajunge în cele mai înalte topuri ale revistelor internaționale precum Forbes, pot face parte din lista celor mai bogați oameni din lume? Dacă nu, să știți că nu este necesar să vă imaginați pentru că acești oameni reprezintă, de fapt, o realitate. Mai jos găsiți un top al oamenilor care gestionează milioane și sunt originari din Moldova.

#Serghei Tihipco

wikipedia
wikipedia

S-a născut pe 13 februarie 1960, în Drgănăești, Sîngerei. Este un politician ucrainean, a fost deputat al poporului în Rada Ucraineană, viceprim-ministru și ministru al Politicilor Sociale ale Ucrainei în anii 2010 – 2012. În anul 2005 – 2009 șef al grupului financiar-industrial TAS. Până în 2012, a făcut parte din Top 10 cei mai bogați ucraineni, conform versiunii Forbes.

#Boris Minț

Москва-Ерушалаим
Москва-Ерушалаим

S-a născut în Rîbnița, este un om politic și om de afaceri rus, președintele comitetului executiv al partidului „Uniunea Forțelor de Dreapta”, președinte al consiliului de administrație al Societății de investiții O1 Group. Compania sa deține 486 000 de metri pătrați, suprafață închiriabilă în centrele de afaceri metropolitane. Este membru al Consiliului de Administrare al Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia.

#Vladimir Pirojcov

autoexpert.md
autoexpert.md

S-a născut în Chișinău, a creat designul pentru Torța Olimpică și Paralimpică de la Jocurile Olimpice de la Sochi. S-a angajat la Citroen în 1994, unde a făcut design interior pentru modelele Xantia X2, C5, concept-car C3 Lumiere, CR Air, C6 Lignage, C4Volcane, Xsara. Din 2000 a devenit designer superior la Toyot, filiala Nice. În 2007 a fondat în Rusia „ASTRAROSSA Design”.

#Dmitri Kaminskiy

Deep Knowledge Ventures
Deep Knowledge Ventures

S-a născut pe 4 decembrie 1976, la Chișinău. Este un investitor, co-fondator Humaniq Bank. Este un antreprenor în domeniile BioTech, longevitate și inteligență artificială. În 2015, Kaminskiy a lansat „Inițiativa Super Centenarians”, menită să conteste oamenii să trăiască mai mult. Prima persoană care atinge vârsta de 123 de ani va primi un cadou de ziua sa de naștere în valoare de 1 milion dolari. (Durata cea mai lungă confirmată anterior a fost de 122,5 ani). Noutatea despre acest premiu de 1 milion de dolari a fost virală și a fost acoperit pe scară largă de către cele mai importante instituții media din lume.

#Simion Vainștoc

3

S-a născut l Climăuți, Dondușeni, este un om de afaceri, industriaș. Fost director al companiei petroliere de stat „Transnefti” și al companiei de administrare și dezvoltare a orășelului olimpic pentru Olimpiada de a Soci din 2014. Din august 2010, Simion Vainștoc conduce consiliul de administrație al unei mari companii, Israel’s Financial Levers.

#Alexandru Babacov

wikipedia
wikipedia

S-a născut la Chișinău, 1963, este un om de afaceri, deputat în Duma de Stat al Rusiei. Din 2001 este președinte al Consiliului de Administrație și co-proprietar al clubului de fotbal CSKA. Din aprilie 2006 este membru al Consiliului Prezidențial pentru punerea în aplicare a proiectelor naționale prioritare.

#Alexander Mosionjic

ФЛНКА
ФЛНКА

Alexander Mosionjic este originar din Moldova, este fostul președinte al consiliului de administrație al IG „Nafta Moscova“. A fost născut pe 14 noiembrie 1961, a absolvit Institutul Politehnic Tula, specialitatea „inginer-matematician“. În calitate de șef al „Nafta“ câștiga milioane de dolari pe an. Activul său principal – 4,4% din acțiunile Polymetal International, în valoare de aproximativ 250 de milioane $, numai pentru anul 2012 acestea i-au adus 3,4 milioane dolari. Potrivit Forbes, el are au un apartament în Londra și o casă pe coasta Franței. A fost clasat pe locul 310 în ratingul revistei Finanțe pentru 2010.

Acest articol a fost elaborat pe baza informației prezentate în „Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova” de Denis Roșca. Menționăm că această carte include o colecție de peste 1 800 de biografii ale oamenilor născuți la noi sau cu rădăcini basarabene. Cartea poate fi procurată din librăriile „Cartea”, „Făt Frumos”, „Cartier”, „ABC”, „Pro-Noi”, „Librarius”. De asemenea, o mai găsiți pe www.bestseller.md și la autor, la prețul de 1 000 de lei.

Taguri: #Cartea de Aur
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente