Silvia Busuioc este o actriță și manechină originară din Republica Moldova, care în prezent activează în Italia, Londra și Hollywood. Actrița este prima basarabeancă dela Hollywood care a obținut opt roluri într-un singur an. Astfel, în anul 2018 se produc opt filme cu intervenția Silviei. De menționat că din cele opt producții, în patru actrița a obținut roluri principale.

Silvia are deja o carieră impresionantă, reușind să se remarce la Hollywood. Tânăra este membră a celui mai important club al actorilor din lume – Actors Studio.

Mai jos vă propunem să vedeți lista producțiilor din 2018, în care Silvia a obținut un rol.

#1. Print-Maker – rolul Margarete Schäfer (rol principal)

1

#2. The Game of the Cheetah – rolul Olivia Wells (rol principal)

2

#3. The Invisible Boy: Second Generation – rolul actriței

3

#4. Senior Entourage  – rolul Spy

4

#5. Bella Germania – rolul Giulietta (rol principal)

5

#6. The Next Cassavetes – rolul Silvia Loren

6

#7. La Déesse du Crépuscule – rolul Brigitte Artois (La Déesse) (rol principal)

7

#8. Adi Shankar’s Gods and Secrets – rolul actriței

8

Silvia Busuioc a mai jucat și în unul dintre cele mai premiate seriale de comedie din toate timpurile, „Veep”, de asemenea a avut roluri în serialul „Lethal Weapon”,  thriller-ul „The Snowman”, dar și alte producții cinematografice.

În urmă cu 10 ani, Silvia părăsea băncile Liceului Spiru Haret din Capitală, unde finaliza clasa a 11-a. Voia să-și urmeze studiile peste hotare și, pentru a ușura procesele birocratice, a decis să absolvească liceul în Italia, pentru ca ulterior să-i fie mai simplu să acceadă la o universitate italiană. Întreaga istorie a Silviei o puteți citit într-un interviu realizat de echipa #diez.