Tinerii care nu acceptă premiile președintelui Dodon. Motivul Sorinei Solonaru, una dintre elevele cu 10 pe linie la BAC

DSC_8469-1140×761

Pe lângă Valeria, Mihaela și Marina, Sorina Solonaru, o tânără care a absolvit recent liceul „Gheorghe Asachi” din Capitală, a confirmat pentru #diez faptul că și ea a refuzat diploma de onoare a președintelui Dodon.

„Am refuzat diploma de onoare a președintelui pentru că el nu este președintele meu. Plus la asta, eu nu cred că mai am nevoie de încă o diplomă pentru ca să mă conving că merit notele pe care le am. Cum pot să accept o diplomă a unui președinte care susține că vorbește limba moldovenească? Știu că acest premiu nu ar trebui să aibă o conotație politică, dar nu mă pot afilia unui eveniment în cadrul căruia nu mă regăsesc”, a menționat Sorina pentru #diez.

Amintim că Sorina Solonaru este una dintre cele trei tinere absolvente care au reușit să ia 10 pe linie la BAC. Tânăra urmează să-și facă studiile la Stockholm School of Economics în Riga, începând cu luna august a acestui an.

După ce mai mulți elevi au spus că au refuzat diploma de onoare oferită de Igor Dodon pentru 100 de abolvenți din țară, Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președinteului, a publicat o reacție. Acesta a spus că știrea despre Mihaeala Ungureanu, o elevă din Chișcăreni care susține că a refuzat premiul, este o eroare a jurnaliștilor care nu au verificat informația, întrucât, potrivit lui, eleva nu s-ar regăsi în lista premianților. Pe de altă parte, Mihaela a confirmat pentru #diez faptul că a fost invitată să-și ridice premiul de onoare. Tânăra ne-a spus că a primit o invitație prin telefon.

Potrivit președintelui țării, evenimentul se înscrie în Festivalul „Generația Viitorului” și este „un gest de atenţie și motivare a tinerilor, precum și un imbold spre noi performanțe înregistrate în CV-urile personale și în istoria statului Republica Moldova”.

Președintele a menționat în cadrul unei postări publice că au fost selectați câte doi reprezentanți din fiecare raion, în urma analizei performanțelor înregistrate la examenele de bacalaureat și în activitatea extracurriculară, inclusiv participări la diferite concursuri naționale și internaționale. De asemenea, diplome au primit și șapte absolvenți ai instituțiilor de învățământ din stânga Nistrului, mai mulți absolvenți ai liceelor din municipiile Chișinău și Bălți și din UTA Găgăuzia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente