Jurnal de călătorie: ”ar fi bine și la noi așa ceva”

g

Călătorind peste hotare mulți dintre noi involuntar la vederea multor lucruri se gândesc ”ar fi bine și la noi așa ceva”. Iată trei lucruri simple din Viena , care n-ar strica să apară și la Chișinău.

ar fi bine și la noi așa ceva” a devenit un trend de care nu neapărat trebuie să ne mândrim.  De la primele clădiri zărite în Viena mi-am dat seama că nu vom putea împrumuta noi prea multe lucruri. Subiectul acestui material a fost o adevărată provocare. După lungi meditații iată trei lucruri simple văzute în Viena din categoria ”ar fi bine și la noi așa ceva”.

 

Gazoanele devin pur și simplu un spațiu plăcut pentru comunicare.
Gazoanele devin pur și simplu un spațiu plăcut pentru comunicare.

# Gazoane pentru leneși

Primele ore în Viena le-am petrecut pe un gazon minunat în fața sediului OSCE. Oamenii din jur se bronzau, dansau, comunicau, un mediu minunat pentru relaxare și socializare. Chiar dacă nu au copaci printre case, în Viena unde nu te-ai întoarce sunt parcuri cu iarbă verde. Iar dacă zărești o bucată de gazon în fața unei clădiri mari și nu vezi în jur un semn care să te oprească să calci pe el, atunci ești binevenit să te odihnești puțin.

Un oraș frumos trebuie să lucreze pentru oameni.
Un oraș frumos trebuie să lucreze pentru oameni. Colaj #diez

# Dispozitive mobile de apă

Ș normal! Pentru că un oraș frumos, este orașul care lucrează pentru oameni. Aceste dispositive nu apar doar în Viena, dar în jurul lumii, unde se încurajează modul de viață sănătos. Administrația unei metropole înțelege foarte bine că la câte lucruri ai de luat cu tine dimineața, sticla cu apă nu tot timpul este cea mai comodă. Deși înțeleg că nu au făcut-o pentru turiști, le mulțumesc că la 30 de grade Celsius, nu m-au lăsat să mor de sete.

Broșurile gratuite pe care le luați la aeroport devin suvenire atunci când reveniți acasă.
Broșurile gratuite pe care le luați la aeroport devin suvenire atunci când reveniți acasă.

# Harta orașului gratis chiar de la aeroport

La aeroportul din Viena găsești tot ce vrei: broșuri cu evenimentele culturale, programele muzeelor, reviste culturale pentru cicliști și cel mai important o hartă a orașului și rețelei de metro, care este indispensabilă pentru un turist. Ele toate-s gratuite. Ele toate mai apoi devin frumoase amintiri. De ce noi nu avem parte de hărți gratuite? Ei cum să vă spun.  Probabil pentru că acest ”ar fi bine și la noi așa ceva” prea tare s-a înrădăcinat în capul nostru.

Taguri: #Viena
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente