Ce fac oamenii în parc? – proiect de fotografie

10360_10151494972254599_1057965964_n
Foto: În fiecare săptămână o să vă prezentăm poze cu ”ce fac oamenii în parc”-urile din capitală. PC: Alex Pahomi

Vara parcurile noastre mișună cu oameni minunați. Unii vin odată cu soarele să facă gimanstică, alții vin pe întuneric să se sărute în liniște. #diez a inițiat proiectul fotografic ”Ce fac oamenii în parc?”

O doamnă de aproape 35 de ani, își plimbă dalmațianul. Două prietene au luat în arendă biciclete și merg la o plimbare prin parc. Deși nu au un skate-park ca’atare, rolele și skateboard-urile își dau întâlnire la o rotondă improvizată. Fiecare din noi are o istorie deosebită care-l leagă de o bancă în parc, de un colț de iarbă verde, de câțiva kilometri buni de jogging. # diez inițiază proiectul de fotografii ”Ce fac oamenii în parc?”. Este o idee inspirată de voi cei care petrec ore întregi prin parcuri. Alături de #diez sunt doi buni prieteni: Alex Pahomi și Ruxandra Ghimp.

collage fotografi
Alex și Ruxandra fotografii proiectului ”Ce fac oamenii în parc?” Colaj #diez

 

Alex a făcut școala în Sireți, Strășeni. A absolvit Colegiul de Construcții din Chișinău, alimentări cu căldură și gaz, ventilare…dar, cum spune Alex ”asta-i plictisitor”. Dragostea pentru fotografie a început să apară pe la 18 ani, atunci când și-a luat primul aparat foto sovietic ”Zorki 4K”. Și acum obișnuiește să facă poze pe peliculă. Are o slăbiciune pentru fotografiile alb-negru și cuvântul ”hOcKey”.

Ruxandra studiază la USM, facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Comunicarea este esențială, de aceea Ruxy comunică cum știe mai bine, adică prin fotografie. Este pasionată de aparatul foto de aproape cinci ani. Ruxandra spune că ”nu este fotograf, dar un vânător de zâmbete și emoții reale.”

 În fiecare săptămână Alex și Ruxandra vor petrece o zi în unul din parcurile capitalei încercând să capteze cât mai multe istorii minunate, pe care să le povestească cititorilor #diez. Așa că fiți cu ochii pe noi!
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente