Jurnal de călătorie: Cum călătorești ieftin până la Viena și înapoi

s
Foto: O vizitatoare a muzeului Belvedere se bucură de soare.

În lume sunt sute de mii de orașe care merită să fie vizitate. De aceea noi îți povestim cum să călătorești ieftin, fără să te lipsești de cele mai frumoase amintiri.

De la București până la Viena faci o oră și 40 de minute de zbor.
De la București până la Viena faci o oră și 40 de minute de zbor.

#1 Zboară ieftin! cât mai ieftin posibil

După ce am primit pe 25 martie biletul la muzeul Belvedere din Viena, eu am decis că îmi cumpăr bilet din ultimul salariu. Zis și făcut. Am căutat pe e-dreams, kayak, cheapoair, blueairweb.esky.ro și în sfârșit pe 26 aprilie, aproape cu două luni înainte, am cumpărat biletul spre Austria. Am scos din buzunar 110 euro. Plus, zborul a fost din București și respectiv încă 40 de euro pentru drum.

Una din lucrările de la intrarea în muzeul Leopold. Expoziția dedicată norilor.
Una din lucrările de la intrarea în muzeul Leopold. Expoziția dedicată norilor.

#2 În căutarea acoperișului pierdut

Dacă știți despre platforma Couchsurfing ești tare bravo! Dacă nu, atunci vă povestesc în două cuvinte. Să presupunem că aveți dorința nebună de a călători și cătați toate modalitățile de a o face cât mai ușor. Couchsurfing este o comunitate în care tu poți găzdui persoane care vin de peste mări și țări doar pentru câteva zile și ei nu neapărat vor să dea toți banii pe un hotel. Iar atunci când îți vine rândul ție, de asemenea poți apela la oamenii de aici să te găzduiască.

Eu am stat la Andre, un belgina ajuns în Viena pentru studii. Andre a fost o gazdă tare drăguță. Lungi discuții despre tinerii de la noi, de la ei, din lume. Bere, cârnăciori, chiar și o petrecere în ultima seara, toate au fost organizate de el. Așa că nu ezita să te înscrii și tu pe Couchsurfing și exact ca mine vei scoate zero euro pentru cazare.

Un mic dejun la o cafenea din zona unde am stat m-a costat
Un mic dejun la o cafenea din zona m-a costat până la 6 euro.

#3 Ia mâncare cu tine!

Pentru mine mâncarea vine pe ultimul loc când vine vorba de rătăceală prin muzee sau un oraș nou. Eu îmi aduc aminte că nu am mâncat doar când încep durerile de cap și văd pete roșii. Tu nu fă ca mine! În dependență de circumstanțe îți poți lua un cârnăcior gustos de la vreo gheretă sau ca în cazul muzeului Belvedere poți lua un mic prânz la terasa din grădină. Eu nu m-am încumetat, dar tu nu fă ca mine!

Căruțele le puteți vedea adunate pe Stephanplatz.
Căruțele le puteți vedea adunate pe Stephanplatz.

#4 Unde te-ai pornit?

De la aeroport în oraș ajungi cu trenul de pe linia S7. Ia o hartă gratuită de pe unul din standurile cu broșuri. Biletul costă 4 euro. Dacă știi că vrei să mergi peste tot prin oraș, atunci abonamentul de 15 euro este cel mai binevenit. Pentru cele cinci zile cât am stat în Viena metroul a fost cel mai comod și distractive mod de transport. Nu uita să compostezi orice bilet!

Nu aș putea trece cu vederea modul curios de transport, făcut probabil exclusiv pentru cei care vor să-și savureze vacanța din plin. Acestea sunt căruțele cu cai! Ele sunt lipsite de zurgălăi, dar sunt destul de haioase. Datorită lor Stephanplatz are un miros specific, if you know what I mean.

Băncile colorate în ”Museums Quartier”.
Băncile colorate în ”Museums Quartier”.

#5 Muzeele costă

Este foarte bine când îți faci temele pentru acasă și plecând într-o vacanță, cunoști exact locurile pe care vrei să le vezi. Eu sunt o fană a muzeelor. Dacă la noi ne-am obișnuit cu 10 lei pentru un bilet la muzeu, atunci pentru cele din Viena sau Europa va trebui să plătești un pic mai mult. În total pentru muzee am achitat 46, 90 de euro (*să nu-i spui mamei unde se duc banii tăi în Viena).

Cele mai scumpe suvenire aduse în Moldova a fost o carte: și o pungă eco:
Cele mai scumpe suvenire aduse în Moldova a fost o carte: 8, 30 euro și o pungă eco: 10 euro

#6 Amintiri ieftine

Cred până aici v-ați dat seama că sunt un unul din cei mai ieftini turiști. Cel mai scump lucru achiziționat a fost o geantă din muzeul Belvedere cu imaginea tabloului pe care-l știe toată Austria: ”Sărutul” de  Gustav Klimt. Aceasta a costat 10 euro. Nu sunt amatoare de shopping sau magnete.De aceea suvenirele mele sunt biletele din muzee, abonamentul de la metro, cecul de la micul dejun, etc. Eu vă recomand să păstrați broșurile gratuite pe care le vedeți la intrare în muzee sau aeroport. Unele din ele se transformă în postere frumoase.

Totalul e greu de făcut pentru că nu am salvat toate cecurile, dar pentru cele patru zile de Viena, cu tot cu bilet, am plătit 350 de euro.

Taguri: #Viena
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente