TOP 5 cele mai tari festivaluri de muzică din Europa

reuters-cathal-mcnaughton
Foto: Oamenii dansează în mulțime, în cea de-a treia zi a festivalului din Glastonbury, Marea Britanie. PC: Reuters/Cathal McNaughton

Cei mai organizați dintre noi probabil că deja și-au planificat vacanța și cunosc exact unde își vor odihni mușchii și creierii vara aceasta. Află care sunt cele mai tari festivaluri de muzică din Europa și poți începe să-ți pregătești bagajele!

1. Festival Internacional de Benicàssim, 18 – 21 iulie, Benicàssim, Spania

COST: 163 de euro (8 zile de tabără, intrare la 4 zile de muzică)

LINE-UP 2013: Queens from Stone Age, Arctic Monkeys, Primal Scream, Dizzee Rascal, Kaiser Chiefs si The Killers.

FIB (Festivalul Internțional din Benicassim), are loc pe plajele de pe Costa del Azahar, între Barcelona și Valencia, și atrage în jur de 50.000 de mii de vizitatori în fiecare an. Festivalul este combinația perfectă de soare, mare, nisip și muzică, cea mai mare parte un amestec de rock, pop și electro. FIB este popular în rândul tinerilor deoarece muzica pornește seara în jurul orelor 17:00 și nu se termină până nu răsare soarele a doua zi.

Așa a fost anul trecut la FIB:

2. Festivalul Roskilde, 29 iunie – 7 iulie, Roskilde, Danemarca

COST: 250 euro (bilete la întreg evenimentul, o zi de campare înainte de a începe evenimentul)

LINE-UP 2013: Rihanna, Slipknot, Sigure Ros, Queens of the Stone Age, The National, Animal Collective.

Roskilde a fost primul festival de muzică din Danemarca începând cu anii ’70. Evenimentul este coordonat de ”Fundația Roskilde”, o organizație non-profit care sprijină inițiativele orientate spre tineri și voluntariat. Evenimentul care durează o săptămână găzduiește aproximativ 80.000 de mii de vizitatori și aproape 20.000 de mii de voluntari. Pe lângă muzică vei avea parte de cel mai tare program artistic: instalații, performance-uri, și activități în care te poți implica nemijlocit. Iar dacă dorești să câștigi UN BILET GRATIS pentru anul viitor atunci nu ezita să participi în cursa de alergare dezbrăcat!

Așa au dansat anul trecut în Rocksilde:

3. Festivalul Glastonbury, 26 – 30 iunie, Glastonbury, Marea Britanie

COST: 240 euro (bilet standard)

LINE-UP 2013: Arctic Monkeys, The Rolling Stones, Mumford and Sons, Chase & Status, Portishead, Dizzee Rascal and Primal Scream.

Cultura hippie a lăsat ”Festivalul Glastonbury” drept moștenire celora care în fiecare vară se adună în Marea Britanie pentru a cânta despre dragoste, pace și rock’n’roll. Pentru anul acesta au fost deja vândute 135.000 de mii de bilete în primele 24 de ore (înainte ca lista artiștilor să fie anunțată). Asta probabil s-a întâmplat deoarece anul trecut festivalul nu a avut loc.

În 2011 Coldplay a creat furori la Glastonbury:

4. Festivalul Sziget, 5 – 12 august, Budapesta, Ungaria

COST: 200 de euro (un bliet cu camping)

LINE-UP 2013: Regina Spektor, Blur, Bad Religion, David Guetta, Editors, Die Arzte, Enter Shikari, Dizzee Rascal and Azaelia Banks

Chiar în inima Budapestei și-a găsit loc festivalul ”Sziget”! Artiștii care pulsează scena și mulțimea sunt foarte diferiți ca gen de muzică și interpretare, așa că acesta este evenimentul care-i va mulțumi pe toți, de la rock la hip-hop, la reggae și dance. Festivalul durează o săptămână, și găzduiește aproximativ 1.000 de concerte pe 60 de scene, cu o mulțime de aproximativ 300.000 mii de oameni. Pe lângă muzică, aici veți găsi o sumedenie de alte activități ca: dansul oriental, bungee-jumping, cursuri de limbă maghiară și karaoke.

Așa au dat din cap anul trecut la Sziget:

5. Festivalul Przystanek Woodstock, 1 – 3 august, Kostrzyn, Poland

UN FESTIVAL GRATUIT!

Acesta probabil este cel mai mare festival de muzică din Europa! Evenimentul are loc timp de trei zile absolut GRATIS! ”Przystaek Woodstock”atrage în fiecare an aproximativ 500.000 de de mii de persoane. Festivalul are doar două scene, astfel trupele au posibilitatea de a evolua în fața la aproximativ o jumătate de milion de oameni. Evenimentul este ne-comercial, finanțat de către sponsori iar veniturile de la festival sunt folosite în scopuri caritabile. În afară de muzică, participanții au parte de ateliere de artă, discuții și sport. De asemenea pe teritoriul improvizatului Woodstock este instalat un punct de colectare a sângelui și zone unde diferite celebrități, inclusiv jurnaliști, oameni din televiziune pot discuta cu “Woodstockians”.

Așa a rămas în istorie Woodstock-ul din Polonia anul trecut:

Iar pentru cei mai practici euronews a pregătit o hartă cu toate festivalurile de muzică din Europa. #diez îți recomandă să contribui și tu la nebuneala virtuală. Dacă cunoști un festival care nu a fost scris pe listă, poți trimite un email la adresa: [email protected].

Sursa: euronews.com

Taguri: #europa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente